Izvor:
12.04.2019 u 15:00
0

ANA BRNABIĆ: Na samitu u Dubrovniku potpisana tri memoranduma sa kineskim partnerima!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Dubrovniku, po završetku samita premijera Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, da je Srbija na vrhu među članicama ove inicijative po broju infrastrukturnih projekata sa Kinom i njihovoj vrednosti.

Ona je novinarima rekla da su danas potpisana tri memoranduma sa kineskim partnerima, od kojih je najvažniji Memorandum o razumevanju za deonicu Požega-Boljare.

To je posebno važno zbog Koridora 11 i magistrale do Jadrana, kao i zbog toga što su u toku pripremni radovi za deonicu Preljina-Požega – rekla je premijerka.

Podsetila je i da je Srbija krajem prošle godine podnela zahtev za članstvo u Azijskoj infrastrukturno-investicionoj banci, da je zahtev odobren i da će Srbija do kraja godine postati punopravna, 93 članica.

To će nam otvoriti dodatne perspektive za nove projekte – rekla je ona.

Precizirala je da je Srbija i po nivou ekonomske razmene, odnosno dolazaka kineskih kompanija takođe na vrhu među članicama inicijative, na čemu treba zahvaliti dvema velikim kineskim kompanijama – Ziđinu i Linglong tajers koje su u poslednjih nekoliko mesci imale velika ulaganja u Srbiji.

Republika Kina sa Srbijom u investicionim projektima je broj jedan , ali i kineske kompanije koje investiraju u Srbiju su broj jedan u regionu – navela je Brnabić.

Ona je rekla i da je Srbija podržala Grčku da uđe u ovaj format, koji je od danas inicijativa 17+1.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen(CorD)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter