Izvor:
29.04.2019 u 16:11
0

BERLIN: Razgovori o situaciju u regionu, istaknut značaj i opredeljenost za regionalnu saradnju, dobre susedske odnose i pomirenje!

Na bilateralnim sastancima šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, koje je tokom dana imala u Berlinu sa liderima "zapadnobalkanske šestorke", razgovaralo se o situaciju u regionu i istaknut je značaj i opredeljenost za regionalnu saradnju,dobre susedske odnose i pomirenje.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, u tom kontekstu je Sporazum iz Prespe označen kao istorijski primer.

Takođe, razgovaralo se o napretku i budućim perspektivama na putu "zapadnobalkanske šestorke" ka EU.

U saopštenju se navodi da je Mogerini imala niz bilatralnih susreta i to sa: predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom, premijerom Albanije Edijem Ramom i predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem.

Takođe se navodi da će Mogerini večeras prisustvovati sastanku zapadnobalaknskih lidera, kao i lidera Slovenije i Hrvatske, koji organizuju nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter