Izvor: TANJUG
04.11.2022 u 12:29
0

„BORIĆU SE ZA GRAĐEVINSKU INDUSTRIJU“ Vesić poručio da je spreman da se suoči sa svim problemima ove privredne grane u Srbiji

Ministar građevinarstva Goran Vesić poručio je danas, na radnom sastanku sa predstavnicima građevinskih kompanija, da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana privirede u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vesić se sastao u Privrednoj komori Srbije sa oko 40 privrednika iz građevinskih firmi, članica komore, i tom prilikom najavio da će takav vid komunikacije sa njima postati praksa.

Ocenio je, na sastanku pod sloganom „Gradimo Srbiju, nema stajanja“, da je u kriznim vremenima važno da se održi i unapredi građevinska industrija, s obzirom da dosta doprinosi BDP-u zemlje.

-Želim ispred svog resora da napravimo praksu da se međusobno viđamo, čujemo koji su problemi u ovom sektoru i pokušemo da ih rešimo- poručio je Vesić privrednicima.

Dodao je, obraćajući se privrednicima, da im resorno ministarstvo stoji na raspolaganju, kao „njihov servis“.

Vesić je najavio da će se zalagati za izmene zakona koji usporavaju sistem, zatim ukidanje naknade za konverziju zemljišta i uraditi sve što je potrebno kako bi se sektor građevinarstva unapredio, a privrednici bili zadovljni.

Direktor Sektora za internacionalizaciju u PKS Mihailo Vesović izrazio je zadovoljstvo što je novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vesić otvoren za konkretnu saradnju i na početku svog mandata spreman da se suoči sa problemima koji muče privrednike.

Ocenio je da razgovorom i saradnjom između nadležnih institucija, organizacija i privrednika u domenu građevinarstva ovaj sektor može brzo da napreduje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter