Izvor: Vecernje novosti
11.02.2022 u 18:13
0

BRNABIĆ IZ PARIZA: Makron posvećen unapređenju odnosa Srbije i Francuske (FOTO)

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je večeras u Parizu sa francuskim kolegom Žanom Kasteksom o važnim evropskim pitanjima, bilateralnim odnosima, ekonomskoj i vojnoj-tehničkoj saradnji, a osnovna poruka je da je predsednik Francuske Emanuel Makron lično povećen unapređenju odnosa. 

To je novinarima prenela premijerka nakon sastanka sa Kasteksom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Osnovna poruka je da je predsednik Makron lično posvećen tome da dalje radi na unapređenju i političkih i ekonomskih odnosa između Francuske i Srbije i da lično prati mnogobrojne francuske investicije koje danas imamo u Srbiji – rekla je premijerka.

Brnabić je naglasila da Makron drži stalan kontakt sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da iz odnosa poštovanja između dva predsednika nastaju rezultati.

– Samo u posednjih pet godina naša razmena povećana je za 36, 4 odsto. U poslednje četiri godine naša robna razmena prevazilazi jednu miljardu evra, a 2021.godine razmena je bila blizu 1,4 milijardi evra. Potencijali su najmanje još deset puta toliko – rekla je premijerka.

Brnabić je ukazala da postoji ogroman interes francuskih investora za Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter