Izvor:
28.03.2018 u 22:45
0

Brnabić: Očekujemo u junu otvaranje novih poglavlja!

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je u razgovoru sa šeficom diplomatije Austrije Karin Knajsl naglasila važnost bržeg otvaranja pregovaračkih poglavlja sa EU i izrazila očekivanje da će Srbija u junu otvoriti nova poglavlja, koja su već spremna.

Brnabićeva je rekla da Srbija veoma ceni podršku Austrije u procesu evropskih integracija Srbije, naročito u svetlu budućeg austrijskog predsedavanja Savetu Evropske unije u drugoj polovini 2018. godine.

Premijerka je istakla je da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji, naglasila važnost bržeg otvaranja pregovaračkih poglavlja i izrazila očekivanje da će Srbija u junu otvoriti nova poglavlja, koja su već spremna, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministarka Knajsl naglasila je da je integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i dalje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Austrije i da će Austrija nastaviti sa kontinuiranom podrškom Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Knajsl je pohvalila napredak Srbije u ekonomskim reformama i istakla da je od velike važnosti završetak reforme pravosuđa i dalji rad u oblasti vladavine prava.

Predsednica Vlade je u razgovoru sa šeficom diplomatije Austrije izrazila zabrinutost zbog nedavnih događaja na Kosovu i Metohiji i upoznala je sa detaljima hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića.

Istakla je da je Beograd opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i održavanje mira i stabilnosti u regionu, ali da očekuje i da Priština pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima.

Knajsl je pohvalila zalagenje Srbije u oblasti reforme državne uprave i preporučila iskustva i praktičnu pomoć Austrije kada je u pitanju novoosnovana Nacinalna akademija za državnu upravu, navedeno je u saopštenju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter