Izvor: tanjug
10.08.2022 u 14:28
0

BRNABIĆ PRIMILA U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA MAĐARSKE: Odnosi dve zemlje na najvišoj tački razvoja

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom, koji završava mandat u našoj zemlji, da su odnosi dve zemlje dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva.

BRNABIĆ O REHABILITACIJI KALABIĆA: „Postupak je u toku i nemam pravo da ga komentarišem“

Brnabić je zahvalila ambasadoru Pinteru na ličnom zalaganju u razvoju bilateralnih odnosa, podsetivši da su dve države prošle godine uspostavile strateško partnerstvo, kao i da su 2021. godine zabeležene rekordne vrednosti bilateralne trgovinske saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Premijerka je zahvalila na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije. 

Ona je, takođe, istakla da Srbija izuzetno ceni zalaganje i podršku Mađarske za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije, a, pre svega, u svetlu aktuelnih događaja od 31. jula i prethodnih dana. 

Ambasador Pinter je ukazao da Mađarska vidi Srbiju kao najznačajnijeg ekonomskog partnera na Zapadnom Balkanu, a mađarska vlada nastoji da podrži ulaganja investitora na srpsko tržište. 

Premijerka je zahvalila i na podršci Mađarske i premijera Viktora Orbana kada kada je u pitanju skladištenje gasa za potrebe Srbije, što je od velikog značaja u trenucima kada se svi suočavaju sa ozbiljnim globalnim izazovima i trude se da građani to osete u najmanjoj mogućoj meri. 

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim projektima, kao što je saradnja sa Vladom Mađarske u čišćenju jezera Međuvršje, i istaknut značaj kontinuiranog održavanja zajedničkih sednica dveju vlada, koje su rezultirale značajnom unapređenju ekonomske saradnje, potpisivanjem sporazuma i memoranduma, kao i realizacijom zajedničkih projekta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter