Izvor:
30.01.2019 u 10:44
0

CIPRAS: Evropa može da igra suštinsku ulogu na međunarodnoj sceni kao stub mira i stabilnosti!

Grčki premijer Aleksis Cipras poručio je sa petog Samita južnih zemalja članica EU, koji se održava na Kipru, da Sporazum iz Prespe pokazuje da se mogu postići evropska rešenja putem dijaloga i međusobnog razumevanja.

Poruka koju šaljemo danas predstavlja poruku zajedničkog koračanja u pravcu pronalaženja zajedničkih evropskih rešenja. Poruku koju šalje uspešni pokušaj koji smo imali u vezi tridesetogodišnjih razlika oko imena Severne Makedonije takođe je poruka da postoje evropska rešenja preko dijaloga i međusobnog razumevanja – poručio je grčki premijer.

Aleksis Cipras je tokom zajednicke konferencije za medije sa predsednicima Kipra i Francuske, premijerima Italije, Malte i Portugala, kao i šefom španske diplomatije, rekao da veruje u Evropu koja „može da pruža rešenje, umesto da tone u introvertnost, Evropu koja može, osim da rešava svoje probleme, da igra suštinsku ulogu na međunarodnoj sceni kao stub mira i stabilnosti“.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter