Izvor: Happy BSC
03.10.2022 u 22:26
0

„ĆIRILICA“ na TV HAPPY Istoričar Predrag Marković: „Rusi još uvek veruju da su Ukrajinci braća!“

Istoričar Predrag Marković, u emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY, na konstataciju novinara Milomira Marića, da naši političari govore da nam nikada nije bilo gore, da smo u situaciji kao 1999. uoči bombardovanja ili da smo kao 1945. da će biti takve nestašice ili kao 1942. u sred rata, da niko ne nudi ništa obećavajuće i da je to tako i na Zapadu i u Srbiji izjavio da je to neka vrsta opreznosti i da naš narod može da istrpi više nego što se misli.

“Pa nije, to je više neka vrsta opreznosti. Videćemo šta će biti. U svakom slučaju naš narod može više da istrpi nego što se misli“, rekao je Marković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao i da je to greška sa sankcijama prema Rusiji, jer stari Rusi mogu da istrpe bilo šta.

„To je isto greška sa sankcijama prema Rusiji. Stari Rusi mogu da istrpe bilo šta. Sada ove mlađe generacije su drukčije, oni žele da žive zapadnim životom i tu je u Rusiji i generacijski sukob između te omladine koja voli zapadne vrednosti i starih Rusa… Nekada, kao što bi rekao Dobrica Ćosić u „Vreme smrti“, “Rat dobija onaj ko može više da istrpi”, i Ukrajinci mogu mnogo da istrpe, oni su isti narod. To je sada pitanje trpljenja, ko može više da istrpi. Pitanje je samo koliko Evropska unija može da istrpi, to je problem, jer imate onaj primer koji svi znate, kada bace bombu u Alžiru ili Egiptu, Zapadnjaci beže iz hotela, a naši, Rusi i Ukrajinci, ne pada im na pamet. Uplatili teško stečene pare, sedeće dok im ležaljku ne odnese bomba u vazduh“, rekao je Marković.

Istoričar je naglasio da Rusi još uvek veruju da su Ukrajinci njihova braća.

„Treba da imamo u vidu jednu stvar, da Rusi još uvek veruju da su Ukrajinci braća. Po čemu to može da se vidi, Rusi recimo nisu uništili mostove. Glavni most koji je srušen, srušili su Ukrajinci. Amerikanci su srušili sve mostove na Dunavu, 500 kilometara, “humani Amerikanci” u “humanoj intervenciji” su srušili sve mostove na Dunavu sem jednog jedinog koji su ostavili. Rusi štede infrastrukturu Ukrajine iz nekog razloga. Da li zato što neće, nadaju se, mislim uzalud, da će Ukrajinci u nekom momentu da shvate da su braća pa će se vratiti u zagrljaj matice“, izjavio je istoričar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter