Izvor:
12.04.2019 u 11:12
0

DAČIĆ I MASA U VARŠAVI: Razmatrali mogućnosti za nastavak dijaloga Beograda i Prištine!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić susreo se danas u Varšavi, na marginama Sastanka ministara spoljnih poslova učesnica "Berlinskog procesa", s ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom i u razgovoru je dogovoreno da nemački šef diploamtije poseti Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kako se navodi, osim bilateralne saradnje Srbije i Nemačke, u razgovoru je, između ostalog, bilo reči i o aktuelnoj situaciju u regionu, a posebna pažnja bila je posvećena razmatranju mogućnosti za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i daljim mogućim koracima na tom planu.

Ministar Dačić je naglasio važnost što skorijeg ukidanja dodatnih nametnutih taksi Prištine na srpsku robu kao preduslova za nastavak dijaloga.

Sastanak ministara spoljnih poslova učesnica "Berlinskog procesa" održava se u Varšavi u okviru poljskog predsedavanja tim procesom.

Dačić je s Masom razgovarao i u februaru, na marginama neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država clanica EU i kandidata u Bukureštu, a srpski ministar je tada pozvao nemačkog kolegu da poseti Srbiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter