Izvor: SPUTNIK
16.07.2024 u 19:38
0

DAČIĆ: Laž da je doneta odluka o izgradnji rudnika litijuma, samo je slučaj vraćen u proceduru

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je laž da je doneta odluka o izgradnji rudnika litijuma i da proglašavanje Uredbe vlade o utvrđivanju područja posebne namene za realizaciju Projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar iz 2022. godine neustavnom podrazumeva vraćanje čitavog postupka u prethodnu fazu pravne procedure.

Dačić je, rekao da u narednom periodu predstoji i ekonomska i analiza uticaja tog projekta na životnu sredinu, kao i da će pomenuti pravni postupak nadalje teći u skladu sa nekoliko zakona.
Naveo je da su danas protiv tog projekta i političari koji su od 2000-e godine kao predstavnici vlasti podržavali taj projekat i videli ga kao šansu za razvoj.
Ana Brnabić se obraća narodu: Nije im važna Srbija, već politička karijera!
„Ja o jadaritu slušam više od 20 godina. Kada čujem pozive na proteste, setim se kako smo svi mi afirmativno govorili o jadaritu još početkom 2000-ih godina“, rekao je Dačić.
Dodao je da su se svi ponosili tim projektom i saradnjom sa svetskim rudarskim kompanijama, kao i da je reč o vremenu u kojem su na vlasti bili predstavnici stranaka koje se danas protive projektu, što je ocenio kao licemerno.
„Govorilo se kao o velikoj razvojnoj šansi. I u vladi Đinđića, kao i u vladama Koštunice, ali i za vreme vlasti Borisa Tadića“, rekao je Dačić.
Ocenio je da je reč o politizaciji i dodao da je uvek lako manipulisati pitanjem životne sredine, kao i da su tu prisutne mnoge teorije zavere.
„Treba sve stručno analizirati i apsolutno izdvojiti politiku iz svega toga“, rekao je Dačić.
Odgovarajući na pitanja o najavama protesta i blokada, Dačić je rekao da država neće dozvoliti nerede, kao i da je jedna stvar izražavanje političkih stavova, a druga da li će neko izazvati građanski rat.
Dodao je i da su „građani siti toga da im neko onemogućava slobodu kretanja „.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter