Izvor:
24.10.2019 u 11:25
0

DAČIĆ SA ŠEFOM DIPLOMATIJE MALEZIJE: Veze između ovih zmalja su oslabile! (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama Ministarske konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, sastao se danas u Bakuu sa šefom diplomatije Malezije Saifudinom Abdulahom.

Ministar Dačić je podsetio da su Malezija i SFRJ imale snažne prijateljske odnose, ali da su veze vremenom oslabile i da treba uložiti napore kako bi one ponovo oživele.

Upoznao je ministra inostranih poslova Malezije sa istorijatom problema KiM i aktuelnom situacijom.

Šef diplomatije Malezije istakao je da Malezija uvek nastoji da sagleda širu sliku problema, da želi da ima dobre odnose sa svima i da se ne svrstava ni na jednu stranu.

Rekao je da razumeju situaciju u vezi sa KiM, ali bez obzira na činjenicu da je Malezija priznala jednostrano proglašenu neavsnost Kosova, podvukao je da dve zemlje treba da rade na jačanju bilateralnih odnosa.

Sagovornici su se složili da je u cilju obnavljanja saradnje važno organizovati uzvratne bilateralne posete.

Izvor: Tanjug
Foto:
tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter