Izvor: Happy BSC
05.04.2022 u 12:08
0

DEBAKL MIŠE VACIĆA NA IZBORIMA! Poslednje mesto nije jedini problem koji MUČI lidera SRPSKE DESNICE

Lider Srpske desnice Miša Vacić doživeo je pravi debakl na izborima, jer je prema konačnim podacima Republičke izborne komisije osvojio svega 0.87 odsto glasova na predsedničkim izborima.

Vacić je tako zauzeo poslednje mesto u izbornoj trci u kojoj je ušao kao kandidat svoje stranke Srpska desnica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Upravo on je na društvenim mrežama okarakterisan kao najveći gubitnik izbora, jer se njegova Srpska desnica nije našla u izbornoj trci za parlament, ali je on kao kandidat te stranke učestvovao u trci za fotelju na Andrićevom vencu.

Problemi za Mišu Vacića su tek usledili, jer osim toga što je zauzeo poslednje mesto na izborima za predsednika Srbije, on nije uspeo da osvoji 1 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača, već je njegov rezultat prema podacima RIK – 0.87 procenata ili 32.074 glasa.

Što znači da će Vacić prema slovu zakona morati da vrati novac dobijen od države za kampanju.

Naime, finansiranje troškova izborne kampanje uređeno je Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti („Službeni glasnik RS“, br. 43/11 i 123/14).

U njemu se između ostalog kaže – Nakon održanih izbora, učesnik na izborima je dužan:

– da sva neutrošena sredstva dobijena iz budžeta vrati u budžet Republike Srbije;

– da sva neutrošena sredstva dobijena iz privatnih izvora prenese na račun koji koristi za redovan rad;.

– da sva sredstva dobijena iz budžeta vrati u budžet ako na izborima ne osvoji najmanje 1% glasova (odnosno najmanje 0,2% glasova ako na parlamentarnim izborima ima status političke stranke, odnosno koalicije političkih stranaka nacionalnih manjina) *

– da Agenciji za borbu protiv korupcije, u roku od 30 dana od dana objavlјivanja konačnih rezultata izbora, podnese izveštaj o troškovima izborne kampanje, odnosno o poreklu, visini i strukturi prikuplјenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora.

Još jedan problem za Vacića je i taj što je imao „idealan redni broj“ na glasačkom listiću – broj 1, koji prema svim izbornim studijama kaže da donosi od 1 do 2 odsto glasova birača koji po „običaju“ i bez gledanja zaokružuju broj jedan na listiću bez obzira ko je pod tim brojem.

Uostalom zbog te „matematike“ se i redni broj kandidata na predsedničkim izborima bira žrebom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter