Izvor:
30.04.2019 u 07:28
0

ĐUKANOVIĆ: „Sudbonosan trenutak za srpsko-albanske odnose“!

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović izjavio je da su razgovori u Berlinu pomogli da se otvori put za prevazilaženje blokade u dijalogu Beograda i Prištine i da je ovo sudbonosan trenutak da se prevaziđe, kako je naveo, prastari problem komplikovanih srpsko-albanskih odnosa.

Ðukanović je sinoć, posle sastanka o Zapadnom Balkanu, rekao da je dogovoreno da dijalog i dalje bude pod pokroviteljstvom Evropske unije, te da se sad neposredno uključe i Francuska i Nemačka.

– Na taj način bi se obezbedio dovoljno dobar kvalitet i intenzitet tog dijaloga i pokazalo, u narednih nekoliko meseci, da li imamo potencijal da u ovoj generaciji to pitanje rešimo – kazao je Ðukanović.

Ðukanović je dodao da je na samitu podsetio da je stav Crne Gore da je stabilnost jednako integracija na Zapadnom Balkanu.

A stabilnost je kategorija za koju nismo zainteresovani samo mi na Zapadnom Balkanu, jer je reč, zapravo, o stabilnosti Evrope – istakao je Ðukanović.

On je naveo da je važno da se ostvare standardi, ali istovremeno i da EU mora da otkloni neke nesaglasnosti u stavovima u odnosu na region Zapadnog Balkana.

Da ukaže na jasnu i doglednu evropsku perspektivu, kako bi pospešili sva balkanska društva i posebno balkanske vlade da nastave predano sa realizacijom reformi koje, zapravo, vode ka ispunjavaju tih standarda – rekao je Ðukanović.

Sastanak je sam po sebi bio dragocen, jer je označio fazu u kojoj će dve ključne zemlje, Nemačka i Francuska dati značajniji pečat daljem putu integracije zemalja Zapadnog Balkana. Bila je to prilika da iz ugla naših država, svi koji smo učestvovali, ukažemo na važnost tog procesa – naveo je Ðukanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter