Izvor: Tanjug
29.01.2021 u 10:09
0

ĐURIĆ: Srbija ne želi „zategnute“ odnose sa SAD

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić iizjavio je da Srbija danas ne želi „zategnute“ odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i naglasio da je unapređenje političkih odnosa sa tom zemljom prioritet.

Ðurić je ocenio i da snažni odnosi Srbije sa SAD doprinose njenoj stabilnosti.

„Snažni odnosi Srbije sa SAD doprinose stabilnosti naše zemlje. Politički i ekonomski jaka Srbija znači i stabilan Zapadni Balkan. Predsednik Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić prepoznali su celokupan znacaj dobrih odnosa sa SAD, i učinili korake ka približavanju naših zemalja“, naveo je Ðurić za Kurir.

On je dodao da je posle decenija zanemarivanja odnosa sa tom zemljom, predsednik Vučić prvi koji je svojim političkim autoritetom stečenim u zemlji i međunarodnim odnosima pokrenuo rešavanje najtežih pitanja koja su dugogodišnji problem srpsko-americkih odnosa.

PROČITAJTE OBAVEZNO

DANAS NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Razmatra se o tri ključna pitanja za Srbiju

RUSKE VAKCINE JUTROS STIGLE U SRBIJU: Isporuka po 20.000 doza prve i druge komponente cepiva

Srbija druga u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika

DETALJI UŽASA U DOMU ZA DECU: Maloletnik silovao drugaricu (13) i snimao telefonom!

„Unapredenje politickih odnosa naše dve zemlje je prioritet. Međutim, obavljajuci dužnost ambasadora Srbije u Vašingtonu, radiću na olakšanju funkcionisanja privrede i života građana“, rekao je Ðurić.

On je naveo da će zajedno sa Privrednom komorom Srbije biti trgovinsko predstavništvo Srbije u SAD mesto odakle će se privlačiti nove američke investicije u Srbiju, i zamajac izvoza srpskih proizvoda u SAD.

SAZNAJTE I OVO

SZO POČINJE ISTRAGU O POREKLU KORONE: Sastali su se sa kineskim naučnicima, slede posete pijacama, bolnicama i laboratorijama

NIKO JE NEĆE VIDETI SEM PSIHOLOGA: Evo kako će izgledati saslušanje najmlađe žrtve Miroslava Mike Aleksića

PROMENE: 10 zdravstvenih ustanova menja naziv, Klinički centar Srbije promenio IME!

DANAS VERNICI SLAVE ČASNE VERIGE: Veruje se da su okovi kojima je Sveti Petar bio okovan ČUDOTVORNI i da donose izlečenje!

Ðurić je najavio da će razgovarati sa Srbima u Americi koji su, kako kaže, najstabilniji most između Srbije i SAD, te da će promovisati Srbiju, njenu kulturu, nauku, istoriju, um i veštine naših ljudi.

„Moramo da intenzivno razgovaramo s našim rasejanjem u SAD. Nama su naši Srbi u Americi najbliži Amerikanci, najstabilniji most izmedu Srbije i SAD“, rekao je Ðurić.

„Dostojno ćemo obeležiti 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa SAD. Time cemo se odužiti precima i osvetliti put za buducnost“, poručio je još ambasador.

Podsetio je da je prošlo 140 godina od kada su Srbija i SAD potpisivanjem trgovinske i konzularne konvencije uspostavile diplomatske odnose, navodeći da su u to vreme dve slobodne nacije prepoznale zajednički interes da ustanove svoje odnose ugovorima.

Ðurić ukazuje i da su dve zemlje ratovale na istoj strani u oba svetska rata za zajedničke ideale, kao i da su najbolji srpski naučnici promenili svet radeći u SAD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter