Izvor: Tanjug
15.02.2022 u 21:29
0

DODIK SA VUČIĆEM: Republika Srpska se bori za ustavnu poziciju

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je prisustvovao ceremoniji obeležavanja Dana državnosti Srbije u Orašcu, razgovarao je u Beogradu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je nakon sastanka rekao da je Srbija sve uspešnija i da beleži značajne rezultate, a da je Republika Srpska prati jer ima stabilne institucije, ekonomiju koja se ubrzano razvija i stopu rasta od 5,4 odsto u prošloj godini. 

-Nama treba ovde mir. Borimo se za mir i očuvanje naših institucija. Neki pogrešno razumeju da ćemo se mi povući politički u Srpskoj, da bi se izvršila centralizacija u Sarajevu. Ne mi to nećemo uraditi. Mi se borimo za ustavnu poziciju i meni je drago što Srbija to razume, razumeju to naši prijatelji u okruženju -naveo je Dodik.

Kako je rekao, Hrvatska ima sličan problem sa Hrvatima u BiH.

-Oni to razumeju. Razumeju to i neke druge zemlje daleko više nego što su to razumele pre desetak godina. To je jedna nova dinamika i novi odnos i zato treba slaviti uspehe koje Srbija ostvaruje, jer to su uspesi i Srpske i celokupnog srpskog naroda- poručio je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter