Izvor: objektiv
02.09.2021 u 16:47
0

DUGOROČNA PROGNOZA: Srednja minimalna temperatura na teritoriji cele Srbije biće malo iznad višegodišnjeg proseka!

Prema najnovijim podacima iz prognostičkih modela, tokom septembra možemo da očekujemo umereno toplu i vlažnu jesen. Milena Lazarević, meteorolog, kaže da će septembar biti umereno topao, bez velikih tropskih vrućina i tropskih talasa, a padavine će biti oko ili malo iznad proseka u zavisnosti od mesta do mesta.

Srednja minimalna temperatura na teritoriji cele Srbije biće malo iznad višegodišnjeg proseka, u intervalu od 7 do 14 stepeni. Upravo se u Beogradu očekuje ta srednja minimalna temperatura od 14 stepeni.

Kada je reč o srednjoj maksimalnoj temperaturi ona će biti oko proseka, u pojedinim delovima zemlje i malo ispod. Kretaće se od 17 do 24 stepena.
Jugoistočni i istočni predeli biće topliji od ostatka zemlje.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SRBIJI: Najviše zaraženih ima u Beogradu!

Sveža vazdušna masa poreklom sa severa i dalje se zadržava iznad naših predela, pa će dnevne temperture i danas biti ispod višegodišnjeg proseka za početak septembra. Dodatnom osećaju današnje svežine doprinosiće i pojačan jak severni vetar, rekla je Lazarević.

Kako kaže, na kartama vetra, vidi se da će on oslabiti uveče i tokom noći
– U narednim satima smenjivaće se sunce i oblaci. Više oblačnih intervala biće tokom jutarnjih i prepodnevnih sati, dok se u drugom delu dana očekuje postepeno razvedravanje i duži sunčani intervali – rekla je Lazarević i dodaje da nakon svežeg jutra, dan će biti prijatan.

– Najviša dnevna u intervalu od 20 do 25 stepeni, ali će utisak biti da je svežije zbog severnog vetra – kaže Lazarević i dodaje da narednih dana treba očekivati porast temperature za stepen do dva.

– Prvu dekadu septembra obeležiće suvo, pretežno sunčano i umereno toplo vreme. Temperatura će se u najtoplijem delu dana, u većini mesta, kolebati oko 25 ponedeljka – kaže Lazarević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter