Izvor: Happy BSC
27.09.2022 u 10:04
0

DUŠAN BAJATOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija najbezbednija zemlja u Evropi kada je u pitanju snabdevanje gasom

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovao je direktor “Srbija gasa” Dušan Bajatović.  

– Cene gasa koje sada imamo  su odlične, a povećale su se samo devet odsto za domaćinstva i 12 odsto za industriju. Naša ukupna faktura prema industriji trenutno je 353 dolara za 1.000 kubnih metara sa svim troškovima, a mi gas trenutno kupujemo za 368 dolara. Dve milijarde na godišnjem nivou koje su dogovorili predsednik Srbije Vučić i predsednik Rusije Putin funkcioniše – rekao je on.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bajatović je naglasio da je Srbija najbezbednija zemlja u Evropi što se tiče snabdevanja gasom.  

– Proklamovano je da cena gasa bude takva da svaka porodica može sa prosečnom platom da plati račun za gas i električnu energiju i ima normalan život u smislu standarda. Industrija će imati vrlo konkurentne cene energenata, verovatno najbolje u Evropi – kazao je Bajatović. 

Prema njegovim rečima, Evropa je ukupno izvozila ne manje od 160 milijardi evra godišnje na rusko tržište visoko vrednih proizvoda, a to je bila poštena razmena, jer vojnu tehnologiju niko nije delio sa Rusijom niti je Rusija delila sa njima. 

– U Nemačkoj se već sada inflacija za oktobar procenjuje na 14 odsto. To nikada nije bilo. Kod nas vlada sve drži pod kontrolom – rekao je on. 

Kada su u pitanju sankcije, Bajatović je naglasio da sankcije nikada nigde nisu rešile ništa i dodao da je i ranije bilo sankcija prema Rusiji. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter