Izvor: Tanjug
04.09.2020 u 14:16
0

EKSPERTI UN POSLALI PISMO KINI! Ovo poručili povodom zakona u Hongkongu!

Eksperti za ljudska prava pri Ujedinjenim nacijama su u zajedničkom javnom pismu upućenom Kini rekli da novi zakon o bezbednosti u Hongkongu „krši određena fundamentalna prava“ i iskazali zabrinutost da bi mogao da bude upotrebljen za procesuiranje političkih aktivista u bivšoj britanskoj koloniji.

PROČITAJTE JOŠ…

DANAS NASTAVAK RAZGOVORA U BELOJ KUĆI: Tramp sa Vučićem i Hotijem na ceremoniji potpisivanja

NOVI NATO INCIDENTI: Erdogan zabranio nemačkim vojnim avionima da lete preko Turske!

PUPOVAC DOŽIVEO NEPRIJANO IZNENAĐENJE U ISTRI! Njegovi članovi ga ŽESTOKO MINIRALI!

DAČIĆ O PREGOVORIMA: Prisustvo Trampa bilo bi GARANT POTPISANOG!

U javnom pismu poslatom kineskoj vladi, 48 sati pre što je učinjeno dostupno javnosti, takođe se navodi da odredbe novog zakona izgleda da podrivaju nezavisnost sudija i advokata u Hongkongu, kao i slobodu govora.

Otvoreno pismo iznosi detaljnu pravnu analizu zakona o nacionalnoj bezbednosti koji je u Hongkongu uveden 30. juna. Ujedinjenje nacije iznele su kritiku ovog zakona još pre nego što je usvojen.

U pismu se navodi da zakon nije u skladu sa međunarodnim pravom i da „krši određena fundamentalna prava“ i napominje da on ne treba da bude korišćen sa ciljem ograničavanja osnovih građanskih sloboda, kao što su pravo na slobodu mišljenja i izražavanja i pravo na mirno okupljanje.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI…

OSTAVILA MUŽA I DECU ZBOG LJUBAVNIKA, PA NADRLJALA?! Detalji događaja kod Čačka

SILVIO BERLUSKONI HOSPITALIZOVAN! Komplikacije zbog Kovida 19

STIŽE POJAČANJE! Partizanovo „dete“ se VRAĆA „kući“

Zakon o nacionalnoj bezbednosti omogućava da svi oni koje Kina optuži za subverziju, secesiju, terorizam i saradnju sa stranim silama budu kažnjeni na doživotnu kaznu zatvora. Vlasti u Pekingu tvrde da je ovaj zakon neophodan kako bi se očuvala stabilnost i prosperitet u Hongkongu.

Kritičari tvrde da ovaj zakon dodatno urušava slobode koje su 1997. godine obećane Hongkongu, nakon povratka pod kinesku vladavinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter