Izvor: HAPPY BSC
24.11.2022 u 21:18
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TELEVIZIJI: „Ovo je Treći svetski rat! Počeo je kad i vojna intervencija u Ukrajini!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 274. dan rata u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: dr Luka Kastratović – general major u penziji,  Ljubinko Đurković– penzionisani pukovnik komandant odbrane Košara i Dragan Petrović-naučni savetnik. 

Sirene za vazdušnu opasnost čuju se u šest oblasti Ukrajine. Zemlja je u mraku kao i neke okolne države. 

Ljubinko Đurković je podsetio da nijedan rat nije human i da ukrajinska vojska upravo prednjači u dehumanizaciji i istrebljenju sopstvenog naroda i izaziva bes u pravdoljubivoj međunarodnoj zajednici.

-Zapadni mediji ne prenose događaj gde ukrajinska vojska čini brojne zločine. Sve to Rusiju primorava da preuzme kontramere i dejstvuje po vitalnim objektima, naročito  elektranama u Ukrajini-istakao je Đurković. 

Rusija je stavila akcenat na avijaciju u svojim borbenim dejstvima. 

-Rusija je od samog početka imala težište  na uništavanje protivraketnog sistema i vazduhoplova kako bi bi na taj način onemogućila ukrajinskoj vojsci. na taj način dobija prednost i drži ukrajinsku vojsku u stalnoj spremnosti da se brane od raketnih napada. Ruska oružana sila je toliko uznapredovala i omogućava da sa lakoćom uništi te sisteme. Pre 20-tak dana Rogozin je osnovao odred „Carske vitezove“ koji su vodili razvoj najsevremenijeg naoružanja.

Đurković je prokomentarisao i puštanje zarobljenika sa obe zaraćene strane. 

-Ruski zarobljenici su bili u nehumanim uslovima.  Ukrajinci čine sve kako bi zastrašili sopstvene vojnike da će tako proći ukoliko odbiju da se bore za Zapad. Rusima je cilj da vrate ukrajinske zarobljenike  i da pokažu kakav oni tretman imaju kod ruske vojske. Veći je interes Ukrajine da opravdava zločinačke postupke.  Mnogo je slučajeva za koje zapadna javnost ne zna jer takve vesti ne mogu da se probiju van ruske medijske scene. Sve istine koje Rusija iznese su obesmišljene.

-Ovo je 3. svetski rat. Rusija vodi borbu za univerzalne ljudske vrednosti protiv satanizma.

Đurković smatra da bi rat mogao sa lakoćom da se proširi na okolne zemlje i da potraje još desetak godina. Rat bi mogao da potraje desetak godina. Ukrajina je posle prve mobilziacije u rat ušla sa milion vojnika, sada ima pola miliona manje. Poginulo je oko 100. 000 vojnika. Zapad odugovlači kako bi pojačao borbenu moć. Rusija ne odustaje od svojih ciljeva i oni će biti tema budućih pregovora.  

Analizu današnjeg stanja na frontu dao je i Dragan Petrović koji je rekao da je situacija trenutno stabilna.

– Ruska vojska je u defanzivi sem u Donbasu. Ruska strana vrši bombardovanje energetskog sektora u dubini Ukrajine. Ukrajinske trupe se prebacuju na reon Zaporožja.  Rusija ima prednost u artiljeriji i vazduhoplovstvu što obilato koristi. Nema bitnih pomeranja na frontu, osim desne obale Dnjepra. U zaporoškoj oblasti vidimo da Ukrajinci vrše bombardovanja ne samo nuklerane elektrane, već bombarduju i niz drugih gradova u dubini, gde ima i civilnih žrtvi. Mariupolj se obnavlja, vraća u život. 

Luka Kastratović takođe napominje da je front stabilizovan  i da je centralizovano komandovanje.

-Organizuje se odbrana i određene aktivnosti u Ukrajini, ali i u Rusiji.  Mi ne znamo sve planove. Sa ruske strane to eksperti planiraju i javnost, naravno ne može da zna. Zapad je uložio ogromna novčana sredstva za rat protiv Rusije koja prevazilaze daleko budžet Ruske Federacije. Ovde ne govorimo samo o naoružanju. Rusija zna sigurno mnogo tih zapadnih  planova-kazao je Kastratović. 

Kastratović tvrdi da su neistine o demotivaciji ruske vojske.

– Borci su motivisani i opremljeni što je i logično. Ne verujemo vestima sa Zapada da slabi moral, to nije tačno. On je oslabio kod Ukrajinaca.

Kastratović ukazuje da se slabljenje morala kod Ukrajinaca vidi i u odluci da se izgradi jo skloništa kako bi se zadržala muška populacija u gradovima i kako bi se funkcionisalo u zimskim uslovima. 

On je ukazao na to da je podignut nivo borbene gotovosti i u okolnim zemljama, naročito u Poljskoj.

– Amerikla želi da uvuče više zemalja u rat protiv Rusije. Pregovori su samo taktički potez koji bi trebalo da pokaže kako Ukrajinci navodno žele mirno rešavanje problema, a   Rusi da se prikažu kao zločinci-napomenuo je Kastratović. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter