Izvor:
04.01.2019 u 07:21
0

GAŠI: Svi pozvani u Hag su u statusu osumnjičenih!

Prištinski advokat, Toma Gaši, izjavio je da je Specijalni sud pozvao na saslušanje više osoba, bivših pripadnika tzv. OVK, te da su neka od tih imena objavljena, a da neka nisu, ali da su svi oni pozvani u statusu osumnjičenih.

Gaši je za Zeri onlajn rekao da svi do sada pozvani, čija imena su objavljena, pozvani kao osumnjičeni za zločine počinjene nad Srbima tokom proteklog rata.

– Svi koji su pozvani u Hag, iako to ne kažu, pozvani su u svojstvu osumnjičenih, a ne svedoka, a nakon njihovih izjava Tužilaštvo može tražiti da budu uhapšeni – naveo je Gaši.

Dodao je da svi oni dobro znaju u kom svojstvu su pozvani i kakva su njihova prava.

– Tužilaštvo je u pozivima poslalo i pisma u kojima se traži određena dokumentacija – rekao je Gaši.

On smatra da će ova godina biti "godina Specijalnog suda".

Svi pozvani će biti saslušani u Hagu, a ne na Kosovu, precizirao je Gaši.

Ranije je obelodanjeno da su pozive dobili bivši komandanti i pripadnici tzv. OVK Rustem Mustafa, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Sami Ljuštaku, Remzi Šalja, Saft Šalja…

Izvor:Tanjug
Foto:wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter