Izvor: bsc happy
27.09.2024 u 11:48
0

Gujon: Poznata Francuska televizija do kraja godine snimiće serijal emisija o Srbiji

Serijal od nekoliko emisija, koje će prikazati Srbiju, njenu istoriju, kulturu ekonomiju i politiku, će biti emitovan na jednoj poznatoj Francuskoj televiziji, najavio je direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon.

Gujon je prethodnih dana boravio u Parizu, gde se sastao sa brojinim novinarima,  urednicima uticajnih medija i direktorima publikacija u Francuskoj.

 

ZAPAMTITE OVO SADA PRVI PUT GOVORIM: Borba će trajati 10 godina recimo bez kakvih rešenja!

„Do kraja ove godine jedna poznata televizija iz Francuske će doći da snimi nekoliko emisija o Srbiji. Strani mediji žele da dođu ovde, a nama je to izuzetno važno, jer je na taj način mnogo lakše da im predstavimo pravu sliku naše zemlje, i rušimo stare predrasude. Tokom boravka u Francuskoj, moji saradnici i ja smo takođe uspostavili kontakte sa velikim medijskim kućama, kako bismo efikasnije mogli da reagujemo na sve dezinformacije koje se ponekada tamo pojavlju. Mi ne možemo i ne treba da uređujemo medije, ali možemo da ih informišemo sa činjenicama i podacima, kako bi njihovo izveštavanje bilo objektivnije“, naveo je Gujon.

 

On je zaključio da će ovakvu praksu Kancelarija za javnu i kulturnu sprovoditi ne samo u frankofonim zemljama gde ima preko 300 miliona govornika na tom jeziku, već i za ostale zemlje gde se govori na nemačkom, engleskom i italijanskom jeziku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter