Izvor: Happy BSC
04.09.2020 u 15:58
0

Haradinaj: Gazivode NE BI TREBALO da bude DEO sporazuma u Beloj kući!

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, inače koalicioni partner u vladi Avdulaha Hotija, usprotivio se tome da pitanje jezera Gazivode na severozapadu Kosova bude deo sporazuma između Kosova i Srbije koji se, kako je najavljeno, treba potpisati u petak u Beloj kući.

Kako je saopšteno iz Bele kuće, ceremoniji potpisivanja sporazuma između premijera Kosova i predsednika Srbije, Avdulaha Hotija i Aleksandra Vučića, prisustvovaće i američki predsednik Donald Tramp.

Prema Haradinajevim rečima, ovaj sporazum, u koji on navodi da je imao uvid u četvrtak uveče a koji još nije objavljen, ima dosta dobrih elemenata, osim tačke u vezi jezera Gazivode, za što se „on, njegova partija i njegovi predstavnici u kosovskoj delegaciji u Vašingtonu ne slažu da bude obuhvaćeno u sporazumu“.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI…

ODLIČNE VESTI! Naučnici utvrdili ruska vakcina bolja od britanske i APSOLUTNO BEZBEDNA!

OSTAVILA MUŽA I DECU ZBOG LJUBAVNIKA, PA NADRLJALA?! Detalji događaja kod Čačka

SILVIO BERLUSKONI HOSPITALIZOVAN! Komplikacije zbog Kovida 19

STIŽE POJAČANJE! Partizanovo „dete“ se VRAĆA „kući“

U kosovskoj delegaciji u Vašingtonu koja vodi razgovore sa Srbijom uz posredstvo američke administracije inače se nalaze i ministri iz Haradinajeve partije, ministar pravde Seljim Seljimi i ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj. Seljimi je u četvrtak prisustvovao sastancima u Beloj kući.

– Gazivode je jezero sa 9.2 km na teritoriji Kosova, a 2.7 km na teritoriji Kosova. Dakle, to je jedna vodena granica između Kosova i Srbije. Unutar Kosova je i jedna hidrocentrala…Otvoreni smo da o budućnosti Gazivoda sarađujemo sa SAD-om, ali ne da to bude deo trilateralnog sporazuma gde je i Srbija stranka- kazao je Haradinaj.

On je dodao da se ta tačka svakako mora ukloniti iz sporazuma.

– Ta tačka je neprihvaltjiva. Mi nismo iza jednog sporazuma gde je Gazivode deo takvog“, kazao je Haradinaj, dodajući da od sinoć vodi razgovore da se ta tačka ukloni.

. Apelujem na premijera Hotija da ga ne potpiše-  dodao je.

On je dodao i da, ukoliko jezero ostane u sporazumu, budućnost vladajuće koalicije nije sigurna.

Haradinaj je rekao da je u sporazumu i dosta dobrih tačaka, ali da nema elemenata o priznanju.

– Bilo je tačaka o međusobnim odnosima, a jednu od njih je, tačku 10, Srbija tražila da se ukloni. Još nekoliko tačaka je osetljivo, kao što je mini Šengen, onda moratorijum za neučlanjenje u međunarodne organizacije ove godine. Dosta je tačkaa, ali uz poštovanje domaćinu, u ovom slučaju SAD, u stanju smo da pronađemo izlaz, ali jedina smetnja je nekoordinacija u vezi Gazivoda- kazao je Haradinaj.

 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter