Izvor:
29.04.2019 u 16:49
0

HARADINAJ: Razmena teritorija opasna opcija i destabilizuje ne samo Kosovo, već i region!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da je američkom ambasadoru u Berlinu, Ričardu Grenelu, preneo da se kosovska vlada protivi ideji razmene teritorija Srbije i Kosova.

Haradinaj je, nakon razgovora sa američkim diplomatom, na svom fejsbuk profilu napisao da je Grenelu preneo posvećenost Prištine dijalogu sa Beogradom.

Naveo je i da je izrazio spremnost Prištine za slobodnu trgovinu sa Srbijom kao deo zajedničkog sporazuma, koji bi rezultirao uzajamnim priznanjem.

Dodao je da je ambasadoru preneo da je razmena teritorija opasna opcija i destabilizuje ne samo Kosovo, već i region.

Rekao sam ambasadoru Grenelu o napretku zemlje u oblasti vladavine prava i posvećenosti Kosova dobrosusedskim odnosima, uvek u partnerstvu sa našim saveznicima i našim težnjama za evroatlantski put. Uloga Sjedinjenih Država u daljim političkim procesima zemlje je neophodna – napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter