Izvor: tanjug
23.06.2022 u 15:49
0

I DOBRO JE I LOŠE ŠTO SMO U BRISELU: Rama poručio: „Niko nas ne sluša kao Evropljane, već kao goste u podeljenoj kući“

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas posle sastanka lidera Evropske unije i zapadnog Balkana da se oseća i dobro i loše zbog toga što se danas nalazi u Briselu.

RAMA IZ BRISELA: Srbija učinila po pitanju Rusije više nego što sam očekivao

– I dobro je i loše što smo u Briselu. Dobro se osećamo zato što jesmo Evropljani, ali loše što nas niko ne sluša kao Evropljane, već kao goste u podeljenoj kući – naveo je Rama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naveo da mu je žao EU i što lideri Zapadnog Balkana ne mogu da joj pomognu, te da je ona duboko podeljena.

Rama je dodao da Albanija čeka da dobije status kandidata u EU osam godina, te da „je Bugarska ovde problem, ali nije samo ona, već i to što se EU umorila od proširenja, a Bugarska je izraz toga“.

– Nećemo da čekamo Godoa, baš mi je žao nekih ljudi koji su juče bili optimistični. Nisam došao sa idejom da će se nešto promeniti. Moramo da se pokrenemo kako bismo oživeli duh Evrope u regionu – naveo je albanski premijer.

Rama je dodao da Albanci ne žele rat, sukobe, krv i tenzije u regionu, već prijem u EU.

– Zato želimo da nastavimo u pravcu u kom smo išli. Ima naravno, mnogo problema i ne treba nam još jedan. Moj apel je bio nemojte da ubijete našu veru u EU budućnost. Albanci žele i veruju da će biti EU. Prvi put u istoriji imamo priliku da idemo tamo gde želimo a ne da budemo pod diktatorima – naveo je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter