Izvor: Happy BSC
28.07.2022 u 10:05
0

IVICA DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Rezigniran sam napadima na Vulina! On je veran i lojalan i ne ćuti kada neko napada Srbiju i predsednika!

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić podsetio je da je pre 10 godina formirana prva vlada SNS, SPS i koalicionih partnera i dodao da je u tom periodu došlo do istorijskih promena, ka oi da se Srbija promenila i ostvarila značajan napredak u svim segmentima.

PRVA VLADA SNS FORMIRANA PRE 10 GODINA: Dačić ocenjuje da je došlo do istorijskih promena (FOTO)

– Srbija je postala kredibilan partner i osnažila je svoju poziciju time što je jačala i učvršćivala naša tradicionalna prijateljstva sa mnogim zemljama i tragala za novim. To je i vreme i vraćanja Kosova i Metohije na dnevni red. Na državnom, međunarodnom i posebno na planu ekonomije došlo je do stabilizacije i napretka zemlje, rastu zarada i penzija i povećanja novoa zaposlenosti i stranih investicija. Kada podvučemo crtu vidi se da je ovo voma uspešan period, redak period političke stabilnosti i cilj je da Srbija nastavi u tom svetlu i u narednom period – istakao je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naglasio da je geostrateški cilj članstvo u EU i dodao da je problem u tome što najveći broj zemalja članica EU direktno radio protiv naših državnih i nacionalnih interesa time što su podržali separatizam a samim tim i proglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije.

– U tom pogledu nemaju razumevanja za taj naš problem. Sa druge strane na istoku imamo tradicionalna prijateljstva, pre svega sa Kinom i Rusijom, ali ne treba zaboraviti da moramo da imamo u vidu druge velike zemlje koje su na našoj strani, kao što su Indija i Indonezija. Tako]e, veliki prijatelji su nam Afrika i Južna Amerika. Uspeli smo da 23 zemlje povuku priznanje Kosova – istakao je Dačić i dodao da nema rešenja bez Srbije.

Prema njegovim rečima, bilo je teškim momenata u poslednjih 30 godina.

– Bez obzira na sve argumente za protiv i za, kada su u pitanju sankcije Rusiji, ne možemo da podržimo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, al sa druge strane nismo pristalice i nećemo se pridruživati restriktivnim merama protiv Rusije jer to nije u skladu sa našim nacionalnim i državnim interesima – kazao je Dačić.

Dačić je rekao da je Srbija ostvarila istorijski napredak koji se najlakše vidi u oblasti ekonomije i infrastrukture – izgradnje saobraćajnica, putev i pruga, otvaranju novuih bolnica i podizanja društvenog standarda.

– Svi koji dođu u Beograd vide da prestonica i Srbija napreduju. Poznati smo da nikad nismo baš zadovoljni. Nekada zaboravimo kako je pre bilo. Pokazali smo da umemo da upravljamo i krizama. Gotovo jedino u Srbiji ne može da se oseti miris krize u različitim segmentima jer smo se na vreme bavili bitnim pitanjima i došli do resursa kako bi teške posledice rata u Ukrajini koji će se odraziti na ceo svet, obišle Srbiju – kazao je on.

Predsednik Skupštine Srbije je rekao da je suština EU sloboda u protoku ljudi, robe i kapitala i dodao da imamo pokušaj da stvorimo “Otvoreni Balkan” koji bi bio u interesu građana i privrede, ka oi da politizacija tog pitanja dovodi do toga da neke zemlje ne žele da učestvuju u tome, ali to su njihove odluke.

– Neki ljubomorno gledaju na ove pomake. To je inače ideja koja je potekla od predsednika Vučića, a koju podržavaju i EU i SAD i treba imati pozitivan stav prema Rami koji je to prihvatio. Građani imaju najviše interesa od svega toga i nadam se da će se i ostali tome pridružiti – kazao je Dačić.

On je istakao da je za ponedeljak, 1. avgust zakazana konstitutivna sednica Parlamenta u novom sazivu i dodao da su danas u 12 časova zakazane konsultacije sa nosiocima lista koje su ušle u parlčament radi dogovora o sednici, ka oi da se konstituisanjem smatra verifikacija mandata.

– Sednicom će predsedavati Vladeta Janković kao najstariji poslanik i pomagaće mu četiri najmalađa poslanika sa četiri izborne liste. Posle toga sledi konstituisanje poslaničkih klubova, pa kreću rokovi za formiranje vlade, odnosno 90 dana od 1. avgusta – objasnio je on.

Dačić je istakao da je bio veoma rezigniran napadima na Aleksandra Vulina koji je izjavio da je Hrvatska vlast proustaška.

– Posle toga što su uradili i rekli veoma jasno da ne žele da puste predsednika u Jasenovac i pokloni se žrtvama. Posle toga je ktolička crkva obrazlagala šta se dešavalo u Jasenovcu i to je samo nastavak toga kaju je Stepinac vodio, a to je da se da na neki način podrška ustaškoj vlasti od 1941. Do 1945. godine za sve što se dešavalo. Ispalo je da je Vulin za sve  kriv, a ne oni koji veličaju ustaški pokret i negiraju genocide nad Srbima u Drugom svetskom ratu. Ispada da je kriv onaj ko je opisao tu vlast kao ustašku. To predstavlja čin koji smo imali svih ovih godina da smo imali simetriju krivice, a to znači da ćutimo, da se drugi ne bi ljutili – kazao je Dačić i dodao da je Vulin dobro radio i da je veran i lojalan Vučiću i ne ćuti kada neko napada Srbiju i predsednika.

– U Evropi nema zemlje koja više vrši reviziju antifašizma i Drugog svetskog rata, kao što je Hrvatska. Gadim se toga da danas ispada da je bolje ćutati nego boriti se i zato ću uvek podržati one koji se bore za razliku od onih koji kalkulišu i ćute – naglasio je Dačić i dodao da biti Evropljanin ne znači biti antisrbin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter