Izvor:
06.03.2018 u 06:44
0

IVICA DAČIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NAKON IZBORA: Većina građana ima pozitivno mišljenje kada se radi i gradi, a ova vlast je realizovala sve investicije što je planirala!

Večeraš u kultnoj emisiji "Ćirilica" poznatog novinara i voditelja Milomira Marića gostovao je ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Posle izbornog dana za gradonačelnika Beograda gde je ubedljivu pobedu odnela Srpska napredna stranka sa 45,60 odsto glasova a cenzus su prešli Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i SPS od 6,36 odsto glasova.

Dačić je prokomentarisao pobedu Srpske napredne stranke kao dobrog koalicionog partnera a i ponašanje opozicije tokom kampanje za izbore.

Kada sam došao tamo da čestitam, sačekali su dvanaest i onda smo se svi izljubili, predsedniku je bio rođendan bila je i torta. Što se tiče opozicije to je jedan pokazatelja pomračenja uma, svaki normalan čovek pa i političar moraš malo da gledaš i šta narod podržava. Političare koji možda znaju ali i ne znaju ali većina građana ima pozitivno mišljenje o onome što se radi i gradi. Oni su zato toliko dobili zato što su vodili pogrešnu kampanju i u odnosu na predhodne izbore oni su imali 20 odsto manje glasova sada

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je pričao o spoljno trgovinskim odnosima Srbije sa zemljama u Evropi i Svetu kao i to što se priča zašto je naša zemlja ukinula vize Kinezima jer to može loše uticati na migrantsku krizu.

Mnogi političari koji lete preko naše avio kompanije imaju samo reči hvale o našoj kompaniji, neko gleda i negativno na to zašto mi ukidamo vize jer se to negativno odražava na migrante. To su gluposti pa ima viša turista koji dolaze iz Nemačke nego što dolaze iz Kine. Sada u martu počinju i direktne linije sa Teheranom. Ima više turista u iz Tunisa u Srbiji nego što naši idu tamo na more. Mi smo sa Kinom svega jedna od dvanaest zemalja na svetu koja je bez viza, nismo samo mi ti koji smo rekli da mogu bez viza ovde. Angela je rekla predsedniku Vučiću da moramo da poštujemo pravila, pa naravno da poštujemo pravila. Da li mi dajemo tu državnu pomoć ili ne pošto je to zabranjeno u Evropskoj unija ali ona kad ode tamo odvede sve nemačke privrednike. Danas je bila vest negde na internetu da oko 20 tona mesa ide za Tursku što je jedna od zemalja sa kojom mi imamo dobru trgovinu. Tako isto imamo i sa Rusijom ali to ni 99 % nije iskorišćeno jer se uvek nađu neki novi koji traže onaj jedan posto. Nije dobro što je najveća izvozna komponenta u Ruskoj federaciji jabuka jer to nije neka baš dobra ekonomsko-trgovinska razmena

Dačić je pričao koliko prati komentare po društvenim mrežama i šta građani Srbije traže i kako komentarišu aktivnosti vlasti. Osvrnuo se i na problem sa Kosovom kao to da je bio svedok promena koje su se desile 2012.godine kada je saznao zajedno sa Aleksandrom Vučićem da je zemlja pred bankrotom. Koliko je veliko poboljšanje nastupilo od promene vlasti Dačić je objasnio kroz spoljnu politiku koju vodi veoma uspešno. Naglasio je i da su se sve investicije koje je vlast planirala dovele do realizacije.

Ono što smo pričali o društvenim mrežama ja sam stalno čitao komentare na raznim sajtovima i čovek kada tako nešto čita više ne zna šta da misli. Čitam tako neke komentare i ovo sad što sad Burundi nisu priznali Kosovo to su bili tako negativni komentari ko su ti Burundi da se meni smučilo, tako da više uopšte ni ne čitam. Ja sam rekao svima ako mislite da će Vučić da prizna Kosovo znajte da od toga nema ništa može da bude samo neki kompromis.Svi znaju da mi nećemo prihvatiti to ali kompromis može neki da se napravi. Od 2012 sam bio svedok promena koje su se dešavale Siniša Mali je tada bio u kabinetu Vučića ja sam bio premijer i dolazi MMF i oni tada nama prvi put saopštavaju da je zemlja pred bankrotom a Dinkić je bio tada ministar finansija. I Vučić i ja tada saznajemo da zemlja tako loše stoji. Ovo govorim zato što je prošla šesta godina i promene slike finansija Srbije što je drugačije u ekonomskom smislu, svedok sam međunarodne promene Srbija je postala kredibilan i ekonomski partner u svakom smislu.Prošle nedelje su u Beogradu bili Čileanski ,Italijanski I Albanski ministar spoljnih poslova što je Beograd jednom rečju postao centar oklupljanja. Danas sam primio Slovačkog ministra spoljnih poslova.Svaka zemlja je za nas važna jer ona za nas diže ruku.-

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter