Izvor:
07.05.2019 u 16:01
0

JOKSIMOVIĆ: Svako malo potezanje kategorije genocida je nešto što bi trebalo da izazove zabrinutost! (FOTO)

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da bi Evropska unija i posebno neke države članice trebalo više da obrate pažnju na zloupotrebu pojma – genocid.

Skupština takozvanog Kosova usvojila je danas Nacrt rezolucije o „osudi genocida, zločina protiv čovecnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu“, a Joksimović ističe da su takve inicijative u suprotnosti sa konceptom regionalne saradnje i poboljšanja i normalizacije odnosa.

-Očekujem da oni osude ovakve inicijative i ideje, jer ''svako malo'' potezanje kategorije genocida je nešto što bi trebalo da izazove zabrinutost i kod Evropske unije i kod pojedinih zemalja- rekla je Joksimović.

Joksimović podseća da Priština već mesecima i godinama unazad pokazuje potpuno nepostojanje političke volje za konstruktivnim odnosom, ali i za nalaženje kompromisnog rešenja i normalizacije.

-Ali očekujem da EU obrati više pažnje na ovakve inicijative, retoriku i olako posezanje za vrlo ozbiljnim terminima. Ne bih volela da takva retorika uđe u dnevnu upotrebu. To onda, ne samo da vodi unazad, već se produbljuju problemi i već ionako loši odnosi- ocenila je Joksimović.

Izvor: Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter