Izvor: kososvo online
30.05.2024 u 17:00
0

JOŠ OPASNOSTI ZA SRBE NA KIM: Veton Ešljani Uskoro ćemo otvoriti most na Ibru

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je da će most na Ibru biti uskoro otvoren,

Eljšani je rekao da sa nadređenima razgovaraju kako to može da se uradi.

„Smatram da je samo pitanje vremena kada će ovaj most biti otvoren i kako će biti otvoren. Jednom smo spomenuli da postoji mogućnost da se most otvori, ali razgovaramo sa nadređenima kako to da se uradi. Smatram da za građane severa više nema mesta za brigu. Forma kako ćete otvoriti je malo drugačija, ali smatram da ćemo uskoro otvoriti most“, izjavio je on.

Inače, u aprilu je Skupština opštine Severna Mitrovica donela odluku da se most na Ibru otvori za saobraćaj vozila, ali je ta najava naišla na brojne oštre reakcije zbog aktuelne bezbednosne situacije na severu, kako građana Severne Mitrovice koji kažu da su zabrinuti za svoju bezbednost, tako i predstavnika međunarodne zajednice.

Specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak, govoreći o ovoj odluci, istakao je da nije vreme za otvaranje mosta na Ibru, a Iz Kfora su naveli su je to pitanje koje mora da se reši političkim dijalogom.

Otvaranje glavnog mosta za saobraćaj predviđeno je sporazumom o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, u okviru takozvane „revitalizacije mosta“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter