Izvor: ALO
12.07.2024 u 13:31
0

MI NEĆEMO DA RATUJEMO PROTIV BOŠNJAKA: Moćna poruka predsednika Vučića: Ne nasedamo na provokacije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti.

Predsednik Aleksandar Vučić se obraća iz Palate Srbija. On govori o svim važnim temama za Srbiju i njene građane.

Predsednik Aleksandar Vučić se obraća iz Palate Srbija. On govori o svim važnim temama za Srbiju i njene građane.

Pitanje za međunarodnu zajednicu

Bio sam u Potočarima i jedva sam preživeo i umalo sam izgubio glavu. Ko je bio tamo to zna. To je jedina istina.

Imam pitanje za tzv. Međunarodnu zajedinicu. Pošto je pre šest dana bilo obeležeavanje onoga što su činili Orić i njegovi muslimani nad Srbima, što niste otišli tamo da položite cveće? Ili vam ipak ne vredi ljudski život jednako?

O napadima na Srbiju

– Nedvosmisleno je jasno da se Srbija suočava sa brojnim političkim izazovima koje nije sama stvorila i za koje ni na koji način nije ni odgovorna. Sukobom na teritoriji Ukrajine, pre dve i po godine, mnogi su u okruženju iskoritili to za napad na Srbiju, Srbija samo unižena, ekonomski uništena, politički iscepkana, podeljene, otete teritorije, samo ta Srbija može da bude dobrodošla. Mi smo pre 24 sata imali priliku da pratimo događaje u Srebrenici, 29 godina od masakra u Srebrenici i umesto da to bude prilika za reči pomirenja, za reči poštovanja prema žrtvama, Srbija, njeni građani i srpski narod u celini bili su izloženi ne samo pogrdama, ne samo neistinama već i direktnim pretnjama.

– Moralno sakaćenje Srbije, oni u okruženju, koji su uvek služili stranim interesima i čiji je jedini suštinski interes, videćete da se pozivaju na međunarodnu podršku neželeći da probleme rešavaju sa Srbima, nego žele da imaju podršku dominantnog dela zajednice, računajući da će tako moći da uništavaju Srbiju.

– To rade od revizionizma istorijskog, zaboravlja se Jasenovac, Jadovno, samo srpska agresija. Pod B, to su radili kroz ruski agent, proksi, uvek ćete to moći da vidite. Takođe, lažno optuživanje Srbije da želi rat je obrnuto proporcionalno onome što je stvarno! Srbija samno to ne želi ni po koju cenu. I imamo diktatruru, nedostatak demokratije.

– I na jučerašnje pozive na rat, nedvosmileni pozivi na sukobe, pominjanje veliko državnih projekata, veliko-srpska deklaracija, ukupno 10 puta u kratkom govoru to vam je jasno targetiranje i pokazivanje šta mora da bude odgovor na nepostojuću veliko-srpsku politiku. Dokle god Srbija postoji kao snažan faktor, neće biti po njihovom sudu, mira na Balkanu.

– Kada kažete implementacija usvojene rezolucije je počela i ništa je ne može zaustaviti, zahvalan sam im na tome jer sam o tome i pričao, to je ono zbog čega smo se suprotstavili. Oni su govorili da je to samo opšti akt, samo izjašnjavanje. U međuvremenu smo shvatili da kada neko drugi donese rezoluciju o Jasenovcu da je to udar na evropski put. Veliko-državna politika režima u Beogradu, zamislite odete da iskažete bol i tugu i pričate o veliko-državnoj politici u Beogradu, a zasniva se na tome da smo priznali i priznavali integritet BIH, Dejtonski sporazum, šta je tu smetalo? U svih ovih 12 godina niste čuli drugu izjavu od mene. Mislili ste da ćete da uništite Republiku Srpsku a onda se tu pojavio neki Vučić koji se drznuo da kaže da ne može da bude sve onako kako ste zamislili. Bili ste ispred nas pre 12 godina, a sada ste iza nas i ta razlika između nas i vas biće sve veća, a voleo bih da isto napredujemo.

– Govorite i o sličnostima između 1992. godine i ovoga danas. Nama je potrebna međunarodna zajednica, podška velikog brata iz Evrope da bi mogli da izudaramo Srbe, pa ćemo da se hvalimo kako smo to mi radili 1995. godine i to vam govori da za njih nije pitanje stvarne nezavisnosti nego da sve bude zasnovano na anti-srpskoj politici.

– Govorite i o sličnostima između 1992. godine i ovoga danas. Kažu, da im je potrebna međunarodna zajednica, podška velikog brata iz Evrope da bi mogli da izudaramo Srbe, pa ćemo da se hvalimo kako smo to mi radili 1995. godine i to vam govori da za njih nije pitanje stvarne nezavisnosti nego da sve bude zasnovano na anti-srpskoj politici. Vučićeva veliko-srpska deklaracija, što Vučićeva? Vučić je zlikovac, od toga da će da ga kazni alah, da se izvrši dehumanizacija moja. 12 godina slušam kako sam ubijao nekog oko Snajpera a nikada u životu nisam držao snajper ni pucao. Pitam što lažete, a oni 12 fodina ponavljaju isto. Oni bi da nam kažu da su mnogo jači, a ja neću da pričam na takav način i da im objašnjavam da se omer snaga promenio, mene to ne interesuje kao tema. Otvoreno kažem, nećemo da ratujemo protiv vas, možete da provocirate, mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka, to je moja poruka, nećemo. Sve od sebe ćemo da damo da to izbegnemo, nadam se da im neće pasti na pamet da ukidaju Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod. Neću da objašnjavam koliko je srpska namenska industrija veća, to je odnos 4 prema 1 samo u namenskoj industirji. Hrvatska namenska industrija je snažna, a ovo je daleko ispod tog nivoa.

– Oni su tri dana vodili kampanju. Podsetiću da su povodom događaja na Kozari, na kojoj su Srbi najviše stradali, Dubica kozarska koja nije dala ni jednog vojnika jer je svako muško biće bilo ubijeno pre svega od strane ustaša. Tamo su bili naši kadeti, oni su rekli evo je vojska Srbije. Kažu predsedništvo nije donelo odluku o tome, doneli odluku o rezoluciji, tad vam nije trebalo predsedništvo. Mi ćutimo, u čudu, ovo se 10 godina isto događa. To radimo sa Austrijom, Češkom, sa svima, deca u cipelicama došli bez ičega, bez naoružanja. Sektor za boračku invalidsku zaštitu šalje ministarstvu unutrašnjih poslova sve podatke, ambasada Srbije u BiH upućuje ministarstvu MUP, sve odobreno u skladu sa zakonima i sam Konaković i Helez kažu da je u skladu sa zakonom i posle tišina. Ali u skladu sa veliko-srpskom deklaracijom vojska Srbije ušetala u BiH, kakve su to provokacije, zbog čega? Hoćete svoj narod da uvedete u sukobe, što radite i što lažete svaki dan?

 

Kupljeno pet tona zlata

– Što se tiče finansija stojimo dobro, struja se očekuje da bude najskuplja u poslednjim mesecima i svi rekordi potrošnje se obaraju, nešto na šta nismo naučili ranije, da ćemo u letnjim mesecima da trošimo više struje i biće problema u snabdevanju, a verujemo da ćemo otvaranjem bloka tri uspeti da rešimo sve probleme. Što se finansija tiče likvidni smo, radimo na popunama robnih rezervi, kao što sam tražio da sve bude 100 odsto, da svi magacini moraju da budu puni. Uskoro krećemo u akciju nabavke lekova, postoji veliki interes za one lekove koji spadaju u prvu pomoć i moraćemo da obezbedimo svoju zemlju da ne bi došlo do nestašice.

– Kupili smo pet tona zlata, rezerve su nam na najvišem nivou i naše devisne rezerve su na rekordnom nivou, to govori o finansijskoj snazi Srbije.

 

Poseta Egiptu

– U subotu i u nedelju biću u dvodnevnoj poseti Egiptu i naši veliki i važan zadatak je da sa arapskom republikom Egipat uspostavimo najbolje odnose, a ono što je značajno je ugovor o slobodnoj trgovini. Posao države je da našim privrednicima omogući pristup širem tržištu.

– Posle posete Egiptu imaćemo odlazak u London gde je sastanak evropske političke zajednice, a već 19. jula očekujemo veliku posetu u Srbiji, posle toga očekujemo velike ekonomske događaje za našu zemlju. Biće leto u kom moramo da postavimo stvari da se ne mirimo sa preprekama, zaustavljanjem, već da krčimo put u budućnost i građanima obezbeđujemo bolji život.

O projektu Expo

– Vodimo veliku bitku za ispunjenje rokova koje smo postavili za EXPO, ne govorim samo o gradilištu EXPO, već i o svim našim zadacima i radovima koje smo preduzeli i koji su od značaja. U najvećoj meri uspevamo zahvaljujući ogromnom radu i energiji radnika, preduzeća i zahvalan sam im na tome što po ovoj vrućini naporno rade i ne prekidaju radove.

– Moći ćete da pratite radove na nacionalnom stadionu i EXPU, imaćemo reflektore, tri smene, da vidite kako rade i kako naša zemlja napreduje.

On je rekao da i uprkos velikoj potrošnji struje, građani to neće da osete.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter