Izvor:
07.05.2019 u 14:34
0

KOMISIJA USVOJILA REZOLUCIJU O NAVODNOM GENOCIDU NA KIM: Ljuštaku smatra da bi nacrtom trebalo predvideti i pokušaj biološkog istrebljenja! (FOTO)

Ad-hoc komisija kosovske skupštine odobrila je danas nacrt rezolucije o osudi navodnog zločina genocida i zločina protiv čovečnosti, koje su počinili Srbi tokom poslednjih sukoba na Kosovu.

Tekst rezolucije usvojen je nakon diskusije u kojoj je poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Sami Kurteši, rekao da je taj dokument degradiran jučerašnjom inicijativom predsednika parlamenta Kadrija Veseljija o uspostavljanju krivičnog suda za zločine koje su počinili Srbi.

Predstavnik DKP Ljuštaku smatra da bi nacrtom rezolucije trebalo predvideti i pokušaj biološkog istrebljenja, budući da je, kako tvrdi, tokom poslednjih sukoba na Kosovu postojala i takva tendencija.

-Želimo da osudimo mračan čin srpske države. Ako imamo priliku da napravimo tribunal, to je dobrodošlo. Slažem se sa svim što je predloženo ovim dokumentom- rekao je Ljuštaku

Poslanik DSK Armend Zemaj je dodao da je utvrđeno, a parlament to treba da usvoji, da je, kako je rekao, -država agresor na Kosovu počinla genocid.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter