Izvor: ALO
09.06.2024 u 13:15
0

KUCAMO LI NA VRATA TREĆEG SVETSKOG RATA: Od velike konfrontacije nismo daleko!

Na pitanje koliko je svet blizu Trećeg svetskog rata, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u interjuu za prestižni švajcarski list rekao da ne može da govori o terminima, ali da od velike konfrontacije nismo daleko - ne više od tri, četiri meseca, uz opasnost da do toga dođe i ranije.

Upitan gde je Srbija u toj situaciji, odgovara da će čuvati mir, stabilnost u smirenost u regionu i zemlji, najbolje što može.

„Nakon svih ratova, moj san je da sačuvamo mir i stabilnost. Učiniću sve da očuvam zemlju, bezbednu i stabilnu. Zato vodim računa o svakoj svojoj reči“, rekao je Vučić.

Još uvek ne zna da li će učestvovati na konferenciji u Švajcarskoj, ali ponavlja da bi voleo da vidi obe strane za stolom.

Kada je reč o Kini, kaže da je ponosan na dobre odnose sa Kinezima.

 

VUČIĆ UPOZORAVA DA JE ZAPAD POTCENIO PUTINA I DA ĆE BITI POSLEDICA! Postoji razlog zbog kojeg kažem da smo bliži velikoj katastrofi

„Dobri smo prijatelji i ne vidimo nikakvu opasnost. Koristićemo sporazume o slobodnoj trgovini sa Kinom i drugim zemljama dok ne uđemo u EU, a niko ne zna kada će se to i da li će se desiti. Moj zadatak je da brinem o ovoj zemlji i mom narodu“, podvlači Vučić.

Na konstatciju da je 90 odsto novinskih članaka u Nemačkoj o Srbiji i o njemu negativno, uzvraća da razume te interese, ali da zna da Srbija drži reč.

„Moje pitanje vama je – šta biste rekli nekom ko bi uzeo 13,5 odsto vaše teritorije. A, to su uradili sa našom. To je istina. Na potpuno ilegalan način. Oni će reći da je legalno, ali ja kažem da je ilegalno i to je očigledno. Verujem da smo veoma tolerantni, strpljivi, kada pričamo o našem stavu prema njima“, rekao je Vučić.

Srbija je nezavisna suverena država…

Srbija je, poručio je, nezavisna, suverena država koja se zalaže za mir, prave vrednosti, što uključuje poštovanje razlika i različitih pristupa zemalja.

„Želimo da sarađujemo sa svim zemljama. Na putu smo ka EU. Imamo sopstveni mozak i odlučujemo za nas, pa i da ne prekidamo veze sa tardicionalnim prijateljima. To nećemo učiniti. Mi smo ponekad tvrdoglavi u očuvanju mira, donošenju odluka i nastavićemo da radimo na taj nacicn. Privrženi smo ekonomskom razvoju zemlje i to radimo uspešno. U regionu smo postali motor razvoja“, nabraja predsednik Srbije.

Upitan kako vidi budućnost Evrope i EU, kratko je odgovorio da se „veoma nada, ali istovremeno je zabrinut za evropsku budućnost“.

Na pitanje u vezi sa ratom u Gazi, primećuje da je veći problem sa Hezbolahom u Libanu nego sa Hamasom, ali da se nada da će strane naći miroljubivo rešenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter