Izvor: Tanjug
30.12.2022 u 20:02
0

KURTI IZJAVIO: “ Nije bilo tajnog dogovora sa Beogradom o uklanjanju barikada“

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti negirao je danas da je postojao tajni dogovor sa Beogradom o uklanjanju barikada na severu Kosova i Metohije.

Kurti je naveo da je jedina garancija koju je Priština dala predstavnicima međunarodne zajednice to da ne postoje spiskovi za hapšenje Srba na severu pokrajine i kategorički je negirao da je dao garancije za formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi mediji.

„ZANIMA ME KO JE SUDIJA KOJI JE POSLAO PANTIĆA U KUĆNI PRITVOR“ Kurti iznenađen odlukom suda

Dodao je da su sastanci u vezi sa situacijom na severu KiM održani samo sa predstavnicima Kfora i Euleksa i ambasadorima Kvinte i SAD.

Smatra da je zalaganje za uklanjanje barikada poslednjih dana pojačano „jer je kosovska policija pokazala rešenost da ih ukloni“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kurti kaže da je dobro što su Srbi sami uklonili barikade i ponovio tvrdnje da na severu KiM kruže „kriminalne grupe i paravojne formacije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter