Izvor: ALO
11.06.2024 u 21:57
0

KURTIJEVA EKSPLOZIJA: Priština ubacila svog čoveka u Evropski parlament.

Adnan Dibrani (39) novi je član Evropskog parlamenta, izabran na listi švedske socijaldemokratske partije. Jedan od čak 720 političara koji će zasesti u poslaničke klupe u Briselu i Strazburu, gde se sednice EP naizmenično održavaju. Ništa posebno, reklo bi se...

Međutim, iza ovog imena krije se, u stvari, verni sledbenik premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija, Albanac rođen u Kosovskoj Mitrovici koji se odselio u Švedsku i čovek koji je bio jedan od glavnih organizatora i realizatora prljave kampanje da se Priština mimo svih pravila i procedura primi u Savet Evrope.

Dakle, da pojasnimo, izbor Dibranija, čiji značaj ne treba svakako precenjivati, još bi opasnije bilo potceniti iz ugla zaštite naših nacionalnih interesa. Tek što je Evropski parlament napustila najveća mrziteljka Srba Viola fon Kramon, stogao je neko ko bi se s punim pravom, makar po dosadašnjim stavovima i bliskosti sa Kurtijem i rukovodstvom lažne države, mogao nazvati njenim naslednikom.

Ko je Adnan Dibrani? Prvi Albanac sa Kosova poslanik u Evropskom parlamentu je, kako navode prištinski mediji, poreklom iz Kosovske Mitrovice. U tri mandata bio je poslanik u parlamentu Švedske, a bio je i predstavnik u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Studirao je ekonomiju, a pre odlaska u politiku bio je bankarski službenik. U politici se bavio reformom poreskog sistema.

 

 

HANTER BAJDEN PROGLAŠEN KRIVIM: Prvo oglašavanje predsednika SAD posle presude Hanteru

 

Dibrani je imao sedam godina kada se njegova porodica iz Kosovske Mitrovice preselila u Švedsku. Postao je prvi Albanac u istoriji koji obavlja funkciju poslanika u parlamentu Švedske.
– Ranije nisam razmišljao o tome, ali kada sam saznao da sam prvi Albanac u parlamentu Švedske, osetio sam ponos – rekao je tada Dibrani, a prenosi Kosovo onlajn.

Kako kažu upućeni, to što je poreklom sa Kosova i Metohije očigledno ga je kvalifikovalo da se upetljava (sam ili po nečijem nalogu) u regionalna pitanja, pa je tako prošle godine nadgledao izbore u Crnoj Gori.

 

Aljbin Kurti nedavno se sastao sa Dibranijem, rekavši tada da je „političko učešće dijaspore za pohvalu i da se ohrabruje“.
– Susreo sam se sa prvim Albancem koji je postao poslanik u Švedskoj Adnanom Dibranijem, koji je i kandidat na izborima za Evropski parlament, kao i Arberom Gašijem, trenutno u lokalnoj vlasti u Švedskoj –  rekao je tada Kurti.

Dibrani se, inače, u više navrata hvalio svojim delovanjem u Savetu Evrope, patetično poručujući da je jedva zadržao suze kada je prvobitno izglasana odluka da se Prištini da preporuka za prijem u SE. Od svega na kraju nije bilo ništa (do daljeg), ali ostaje činjenica da je Dibrani na sve strane rovario protiv Srbije u Savetu Evrope i da će isto tako nastaviti i kao poslanik u Evropskom parlamentu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter