Izvor:
27.08.2019 u 06:46
0

Lideri G7: Posvećenost stabilnosti globalne ekonomije!

Posle trodnevnog samita u Bijaricu francuski predsednik Emanuel Makron je objavio kratko saopštenje G7, u kojem se navodi posvećenost lidera "otvorenoj i fer svetskoj trgovini i stabilnosti globalne ekonomije".

U saopštenju se ističe "veliko jednistvo" među liderima, učesnicima samita G7, što je, kako primećuje AP, u suprotnosti sa prošlogodišnjim saopštenjem sa samita u Kanadi, koje je američki predsednik Donald Tramp odbacio.

Saopštenje sa samita G7 je, prema rečima Makrona, objavljeno na jednoj stranici.

– Dogovorili smo se oko konačne izjave na jednoj stranici – rekao je Makron sinoć na konferenciji za novinare, dodajući da ta izjava govori o važnim temama o kojima su razgovarali, preneo je Tas s.

Prema rečima francuskog lidera, situacija je pre samita bila prilično napeta.

– Ne mogu reći da smo mislili da ćemo uspeti da pošaljemo zajedničku poruku na pozitivan način – primetio je Makron.

Pre samita nije bilo jasno da li će se lideri Grupe sedam moći da se saglase sa konačnom izjavom usled napetosti među nekima od njih.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter