Izvor: BSC HAPPY
10.12.2023 u 11:34
0

PREDSEDNIK VUČIĆ, ALIJEV I RADEV U NIŠU: Ovo je veliki dan za Srbiju (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, ugostio u Nišu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i predsednika Bugarske Rumena Radeva.

Kako je predsednik Srbije istakao, „kada nešto uradite za svoju zemlju, onda mesec dana ne možete da se pohvalite tim što ste uradili“.

– Poštovani, predsedniče Alijev, uvaženi predsedniče Radev, ja danas ne mogu da govorim. Mi imamo glupa pravila koja smo usvojili u našoj zemlji da kada nešto uradite za svoju zemlju onda mesec dana pred izbore ne smete da se pohvalite time što ste uradili za svoju zemlju – rekao je Vučić tom prilikom.

Predsednik Srbije je takođe, uz „srdačnu dobrodošlicu i ogromnu zahvalnost“ zamolio ministarku energetike Dubravku Đedović da govori jer nije član nijedne stranke i nije ni na jednoj izbornoj listi.

– Oprostiće nam naši evropski prijatelji što će ona da govori danas. A ja ću da poštujem ta pravila i bez obzira na sva ta pravila i bez obzira na sve to na šta smo naterani, nemojte da se sekirate, mi ćemo svakako da pobedimo. A i ovo je jedna velika pobeda svih nas zajedno i hvala vam na tome – zaključio je predsednik Srbije.

Predsednik Alijev: Srbija i Azerbejdžan strateški partneri

Alijev se zahvalio „dragom prijatelju Aleksandru“ na pozivu, a za Srbiju je rekao da je „prelepa zemlja“.

Kaže da su Srbija i Azerbejdžan strateški partneri i da dve zemlje brzo razvijaju svoje odnose.

– Moj lični odnos i prijateljstvo sa Aleksandrom su doprineli razvoju saradnje. Pod njegovim rukovodstvom Srbija se razvija, sledi nezavisnu politiku, a to je politika koja služi interesima srpskog naroda. Oduševljeni smo njegovim postignućima – kazao je Alijev.

Predsednik Radev: Plodonosna saradnja između Srbije, Bugarske i Azerbejdžana

Predsednik Bugarske kaže da je ovo mnogo više od infrastrukturnog projekta, da je simbol uspešne i plodonosne saradnje između Srbije, Bugarske i Azerbejdžana.

Kaže da ta saradnja vodi održivom ekonomskom rastu regiona i izraza volje da zajedno gradimo našu „evropsku budućnost“.

VUČIĆ SA ALIJEVIM: Ponosam sam na to što smo za Azerbejdžanom uspeli da izgradimo odlične odnose

Čestitao je Vučiću i rekao da on i predsednik Alijev mogu da kažu iz sveg srca da u svakoj poseti Srbije vidi napredak i volju za moderan razvoj Srbije.

Ističe da vidi pažnju da se poboljša infrastuktura i mreža puteva u Srbiji, a da svaka modernizacija Srbije znači i Bugarskoj.

– Hvala vam gospodine predsedniče na vašim zalaganjima – rekao je on Vučiću i dodao da danas menjamo energetsku mapu Evrope.

Žiofre: Danas obeležavamo važnu prekretnicu u jačanju srpske energetske bezbednosti

Šef delegacije EU kazao je da danas obeležavamo važnu prekretnicu u jačanju srpske energetske bezbednosti diversifikacijom energetskog snabdevanja

Kaže da je EU snažno podržala ovaj projekat kako bi „okončala zavisnost Srbije od ruskog gasa“.

– Srbija postaje otpornija – tvrdi on.

Predsednik Vučić: Važan dan za Srbiju

Vučić je rekao da je danas važan dan za Srbiju.

– Ovo su velike stvari za našu zemlju. Do pre tri godine nismo imali gasovod u Srbiji. Izgradili smo Balkanski tok (Turski tok). Sada smo izgradili interkonektor između Srbije i Bugarske – kazao je Vučić i rekao da je to dobro za cenu gasa u budućnosti.

Zahvalio se svima koji su vredno radili i EU na izdvojenim sredstvima.

Odgovarajući na pitanje „Novosti“, Vučić kaže da ćemo u budućnosti graditi gasnu interkonekciju prema Severnoj Makedoniji, a da se nada da će biti dogovora u BiH da bi se isto uradilo ka Republici Srpskoj i BiH.

– Znate da moramo da gradimo naftovod između Mađarske i Srbije – kazao je Vučić, imajući u vidu potrebe diversifikacije.

Kaže da je više urađeno u prethodne 4 godine za gasne interkonekcije nego u prethodnih 70 godina.

Istakao je i da neke zemlje u regionu nemaju ni metar gasovoda, poput Crne Gore.

Kaže da će u EU naći neki razlog da Srbe optuže za nešto, iako im je zabranjeno da glasaju na Kosovu i Metohiji.

Prikaz opreme Vojske Srbije

Na vojni aerodrom „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ došao je i ministar odbrane Miloš Vučević.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter