Izvor: 24SEDAM
05.10.2024 u 10:34
0

MINISTAR FINANSIJA: Dobijanje investicionog rejtinga najvažniji pokazatelj promena

Dobijanje investicionog rejtinga znači signal za investitore da dođu u Srbiju

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je dobijanje investicionog rejtinga od agencije „S&P“ pokazatelj ispravnosti ekonomske politike Srbije, ali i signal i poziv svim investitorima koji traže bezbednije i sigurnije destinacije za ulaganje da dođu u Srbiju.

Mali je rekao u Ministarstvu finansija da je dobijanje investicionog rejtinga najvažniji pokazatelj promena koji otvara stranicu daljeg rasta i razvoja domaće privrede.

– Ovo je poziv i signal svim investitorima koji traži bezbednije i sigurnije destinacije za ulaganje da dođu u Srbiju, to znači nove fabrike, nova zaposlenja, nova radna mesta i veće plate. Više novca u budžet, veće penzije, kao i više novca za dalje ulaganje u infrastrukturu – rekao je Mali na konferenciji za medije.

Ministar je naglasio da investicioni kreditni rejting znači i niže troškove zaduživanja kako za državu, tako i za pojedince.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter