Izvor: Happy BSC
02.09.2021 u 10:34
0

MINISTAR SELAKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija nije slepo crevo svetske politike! BUDITE PONOSNI NA SRPSKU HIMNU I ZASTAVU!

Gost jutarnjeg programa na Happy TV bio je ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković. 

Srbija će obeležiti šezdeset godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih.

Tim povodom ministar je rekao: 

-Mi pripremamo  spektakularni skup u čast obeležavanja šezdeset godina od osnivanja prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.  Ova manifestacija će učiniti da  Beograd postane centar sveta tih dana. Za sada imamo najavljenu posetu deset delegacija iz bratskih i prijateljskih nam zemalja. Veliko je interesovanje i to je veoma značajno za našu zemlju.  Najavljena je poseta i  Angele Markel. Ona će doći da je ugostimo. Mi nismo slepo crevo svetske politike kako zlonamerni mediji govore. Bio sam na afričkoj turneji i mogu da kažem da nema onoga koji nije poželeo da dođe kod nas. Prvi lider arapskog sveta će doći kod nas. Reč je o Abdel Fatah el Sisiju, predsedniku Egipta, vrlo sposobnom lideru, čoveku koji je spasao egipatski narod, pokrenuo razvojne projekte.  Egipat je najmnogoljudnija zemlja i ima 105 miliona stanovnika. Trenutno se gradi 14 novih gradova. Novi Kairo se gradi u sred pustinje. Tamo će živeti 6,5 miliona ljudi. Gradi se i  novi Suecki kanal. Svi pričaju o zelenoj agendi, do 2030. godine  Egipat će imati 30 odsto električne energije za izvoz. Tamo sam se uverio da Egipat gaji veliko poštovanje prema Srbima i Srbiji.  I ne samo Egipat. Na afričkom kontinentu Srbija ima mnogo konzularnih predstavništva. te zemlje znaju za naš ekonomski rast i čestitaju nam. lideri tih zemalja će doći u Beograd. Predsednik Egipta mi je pričao šta sve gradi i radi u Egiptu. Bio sam oduševljen projektima. Kao dobar domaćin on je rekao da Egipat može da uči od Srbije. To je rečenica jednog domaćina, ali u tome ima istine. U 21.veku živeće jake zemlje. Mi imamo sreće što imamo jakog lidera. Vučić je vizionar i vodi stratešku politiku. Mi već imamo plan za 2025.godinu i on se sprovodi. To je gledanje u budućnost! Mi jesmo posvećeni evropskom putu, ali dok čekamo ulazak u EU, mi moramo da preživimo i da održavamo našu ekonomiju stabilnom, da jačamo i  i da više radimo. Ono što smo uradili i šta radimo i jeste čudo. Imamo ozbiljno državno rukovodstvo koje nije od danas do sutra.

PROČITAJTE JOŠ:  Lajčak i Kurti na Bledu o odnosima EU i Zapadnog Balkana

– Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je 15. septembra. Predsednik  Vučić i Dodik su pokrenuli inicijativu za ovaj praznik.  Praznik je u čast srpske vojske koja je 15. septembra probila Solunski front.  To je bio nadljudski poduhvat. Proslava će biti organizovana na jedan dostojanstven i lep način. Ono što je nama cilj je da motivišemo sve naše građane gde god oni živeli. Srbi iz svih krajeva trebalo bi da na taj dan  istaknu našu zastavu. zZastava i himna su naše svetinje. naša himna je najlepša na svetu. To je nešto čime se ponosimo. Svi koji je napadaju nisu dobronamerni. Naša himna ne može da vređa nikoga. Ona je molitva Bogu, poziv na jedinstvo, to je nešto čime se ponosimo. Govore nam kako ona vređa manjine u Srbiji. Kako i na koji način? Srbija vodi računa o svakom regionu-rekao je ministar. 

– Pozivam ljude da 15. septembra kada istaknu trobojku, neka se i  fotografišu i postave na društvene mreže.  Budite posnosni na našu zastavu i našu Srbiju! Srpska himna i naša zastava nikoga ne vređaju. To su naše svetinje!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter