Izvor:
25.02.2019 u 19:27
0

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA: Dačić sa direktorima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD!

Džon Erat, glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće i Vilijam Bred Berkli, direktor za evropske poslove u tom Savetu, danas su, u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ponovili stav o potrebi hitnog ukidanja taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH.

Sa američke stane, "izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa koji imaju bogatu istoriju.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Dačić je Erata i Berklija, koji borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, podsetio da smo prošle godine nizom manifestacija obeležili 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Ponovljena je spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja trajnog rešenja nakon povlačenja odluke o taksama, piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter