Izvor: alo
03.01.2021 u 07:06
0

MINISTARKA MARIJA OBRADOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Laž i podmetanja me uvek zabole!

Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, u intervjuu za medije poručuje da joj funkcija ministra, uz poziciju potpredsednice SNS-a, predstavlja najveći profesionalni uspeh, tvrdi da sa kolegama iz Vlade nije ulazila u sukobe i poručuje da joj je uzor u politici Aleksandar Vučić.

Na početku razgovora otkrila nam je da li joj ograničeni mandat Vlade služi kao podstrek za rad.

– Onog trenutka kada položi zakletvu u Skupštini Srbije za svakog ministra počinje period najveće odgovornosti koju su ikad imali u životu – odgovornosti prema građanima i budućnosti naše dece. Reforma javne uprave je proces koji je započet još u vreme Kori Udovički, na njemu su radili Ana Brnabić i Branko Ružić, i ja očekujem i učiniću sve što je u mojoj moći da građani na svom primeru osete šta znači efikasnija javna uprava, prilagođena njima, njihovim potrebama i modernom digitalnom dobu.

Šta su najveći problemi lokalnih samouprava širom Srbije?

– Finansiranje i prilagođavanje promenama, to jest praktična primena svih reformskih poteza. Ono što mi kao ministarstvo možemo da obećamo jeste da ćemo im uvek biti na usluzi, za sva pitanja i pomoć, kao prava roditeljska kuća. Posebno je važno što će i veliki deo sredstava Ministarstvo dalje proslediti jedinicama lokalne samouprave kroz budžetski fond za Program za lokalne samouprave koji je u 2020. nakon umanjenja usled pandemije iznosio 266 miliona dinara, a 2021. planirano je 460 miliona dinara. Cilj Ministarstva je da kroz povećanje fonda za lokalne samouprave doprinese radu lokalnih samouprava, gde se na najvidljiviji način manifestuje država kao servis građana jer upravo na tom nivou vlasti građani ostvaruju najveći broj usluga.

Kako ocenjujete to što je Srbija dobila Vladu u kojoj polovinu čine žene?

– Veoma sam ponosna što pripadam jednoj političkoj stranci koju oličava energija Aleksandra Vučića i koja je od prvog dana uvažavala doprinos žena. Odluka da žena bude premijer ili da žene preuzmu neke od najodgovornijih ministarskih mesta nije puko ispunjavanje trendova, već jasan pokazatelj građanima Srbije koliko se ceni uloga i sposobnosti žene i smatram da je i to jedan od razloga ogromne podrške koju ova Vlada uživa među biračima.

PROČITAJTE JOŠ:

CRNU GORU ČEKA OZBILJNA KRIZA! Milo Đukanović je spreman na sve!

IMUNIZACIJA U RUSIJI TEČE PO PLANU! Vakcinisan impozantan broj stanovnika!

KOD BRUSA PRONAĐENO TELO! Sumnja se da je to nestali frulaš optužen za pedofiliju!

DETALJI UŽASA U SMEDEREVU: Posle veze sa njenom majkom, namamio devojčicu (14), pa je SILOVAO

POGLEDALA GA SREĆA NA POČETKU 2021! Osvojio više od 43 MILIONA evra na lutriji!

Sa kim se od kolega iz Vlade najviše družite?

– Ovo je Vlada koja se od prvog dana uhvatila ukoštac sa najvećim problemom modernog doba – epidemijom korone i nažalost nema vremena da se družimo, već smo okrenuti rešavanju operativnih problema.

Jeste li imali sukob sa nekim od kolega iz Vlade?

– Ne.

Ko su vam uzori u politici?

 Političari koji znaju da kažu „ne“. Obrazovani, posvećeni, vizionari, motivatori. Lideri koji prave lidere. Aleksandar Vučić.

Šta smatrate najvećim uspehom ličnim i profesionalnim?

– Najveći lični uspeh – moj sin i stabilno porodično okruženje. Najveći profesionalni uspeh – nominalno, to je mesto ministra u Vladi RS i potpredsednice GO SNS-a, a najvrednijim političkim rezultatom u svojoj karijeri smatram to što sam motivisala i podržala mnoge obične žene, koje sam sretala u svom političkom radu po Srbiji, a danas su to uspešne i cenjene političarke, poslanice, gradonačelnice, načelnice okruga i uprava. Energija i ideja koju šire dalje – neuništivi su.

Najlepši i najteži trenutak u karijeri?

– Najlepši trenuci su izborne pobede, a najteži verovatno tek treba da se dogodi. Mada, laž i podmetanja me uvek zabole.

Radili ste dugo kao novinarka, kako danas ocenjujete situaciju u medijima? Šta mislite o medijima čiji su vodeći ljudi proglasili sebe za elitu u tom poslu i dali sebi za pravo da dele etikete, prosuđuju ko je objektivan, režimski ili ne?

– Uvek ću da stanem u odbranu medija, nezavisnog novinarstva, odgovornog i profesionalnog. Sa druge strane, lažnom moralisanju, politikanstvu i fabrikovanju nema mesta u novinarstvu i mislim da to građani, to jest gledaoci i čitatelji lako mogu da uoče. Jedno je sigurno, nikada u Srbiji nije bilo ovoliko slobode u medijima i istovremeno ne pamti se ovoliko otvorenog vređanja imena i porodice posebno predsednika države, ali i ostalih političara.

Nekima smeta što sam ubacila u „šestu brzinu“

Mediji su pisali da ste vozili automobil pod blinkerima i da ste imali incident sa policijom, kako komentarišete ove medijske navode?

– Niko od medija me nije zvao zbog tog navodnog incidenta, niti imam zvaničan zapisnik sa tog navodnog incidenta. Kao političarka, a odskoro i ministarka, navikla sam na neutemeljene medijske napade i laži, ali kao nekadašnja novinarka žao mi je što te medijske tvrdnje nisu proverene po profesionalnim standardima. Verujem da nekima smeta što sam ubacila u „šestu brzinu“ i želim rezultat na kraju mandata, ali to je njihov problem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter