Izvor: 24SEDAM
09.09.2024 u 08:00
0

MIROSLAV LAJČAK ĆE POSETITI BEOGRAD: Pripreme za naredni sastanak

Lajčak je podsetio da je protekle nedelje učestvovao i na Bledskom strateškom forumu, na kojem su se okupili lideri iz cele Evrope kako bi razgovarali o hitnim globalnim izazovima

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će, nakon Prištine, posetiti Beograd kako bi pripremio naredni sastanak „u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa“ dve strane.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući prethodnu nedelju, naveo da je, nakon Bledskog strateškog foruma, boravio u Prištini radi pripreme narednog sastanka glavnih pregovarača u Briselu. Specijalni izaslanik EU nije precizirao datum planirane posete Beogradu.

On je dodao da je, tokom boravka u Prištini, sa prvim potpredsednikom vlade privremenih prištinskih institucija Besnikom Bisljimijem razgovarao o nedavnim dešavanjima tokom leta, dnevnom redu narednog sastanka glavnih pregovarača i pristupima za rešavanje nekih aktuelnih pitanja, kao i o narednim koracima ka sprovođenju Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

– Sledeće, uputiću se u Srbiju takođe radi pripeme sledećeg sastanka u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije – poručio je Lajčak.

Lajčak je podsetio da je protekle nedelje učestvovao i na Bledskom strateškom forumu, na kojem su se okupili lideri iz cele Evrope kako bi razgovarali o hitnim globalnim izazovima.

On je dodao da je budućnost EU na Zapadnom Balkanu bila istaknuta u mnogim različitim formatima, od otvaranja do specijalizovanih panela i diskusije koju je vodila slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon.

„Angažujući se u promišljenim diskusijama sa političarima, kreatorima politika, diplomatama i stručnjacima, istražili smo načine za jačanje bezbednosti, regionalne saradnje i integracije u EU na Zapadnom Balkanu“, naveo je Lajčak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar