Izvor:
07.05.2019 u 12:05
0

MTU ODLUČIO DA INVESTIRA U SRBIJU: „Došli smo s namerom da ostanemo!“

Član Upravnog odbora MTU Mihael Šrajeg istakao je danas da je ova nemačka kompanija odlučila da investira u Srbiju kako bi uspostavila značajan centar za popravke avionskih motora i sa dugortočnim planovima.

– Došli smo s namerom da ostanemo– rekao je Šrajeg na konferenciji za štampu.

Najavio je da kompanija namerava da do leta kupi zemljište i počne sa angažovanjem budućih uposlenika.

– Kompanija MTU neprestano raste. Mi smo među prvih pet proizvođača avionskih motora u sveu, a prvi u održavanju, i imamo oko 700 klijenata iz celog sveta. Ponosni smo da dodamo Srbiju našoj mrežu održavanja motora– objasnio je Šrajeg.

On je istakao da je kompanija beležila iz godine u godinu rast od 20 odsto, dok je prosečni rast industrije bio ispod 10 procenata, i da zbog toga ima potrebe za dodatnim kapacitetima.

Šrajeg je podvukao da kompanija pravi dugoročne planove, i da je to u "njenom DNK", te da nije došla da u Srbiju ostane pet ili 10 godina, već na 50 godina.

– Predsednik Vučić je rekao da možemo ostati i 100 godina, i ozbiljno ćemo shvatiti tu preporuku– rekao je on.

Objasnio je da su kapaciteti mreže za popravljanje motora 9,1 milion proizvodnih sati, a da se u Srbiji centar za popravke projektuje za 400.000 sati.

– Razgovarali smo i o nekim pojedinačnim investicijama. Želeli bi da napravimo širi klaster avio industrije. Siguran sam da možemo da motivišemo naše partnere i dobavljače da nam se pridruže u Srbiji, i da će dovesti do porasta radnih mesta, a ljudima u Srbiji želimo da omogućimo visokotehnološke radne sposobnosti- ukazao je Šrajeg.

Rekao je da je srećan što je Srbiji „doneo ovaj poklon – novu kompaniju“.

– Hajde da radimo i nastavimo u istom duhu– kazao je on prenevši da je država Srbija obavila odličan posao pružanju podrške investiciji MTU.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter