Izvor: NOVOSTI
11.06.2024 u 21:31
0

NASTAVLJENA PREPISKA NA RELACIJI AMBASADA PREDSEDNK: Sramni odgovor

AMBASADA Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini (BiH) oglasila se povodom pitanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o državnoj imovini BiH. Njihov "odgovor" je sve osim odogovor na postaljeno pitanje.

Naime, predsednik Srbije je danas putem društvenih mreža postavio jasno pitanje američkoj ambasadi u Sarajevu, koja vidi Srbiju kao remetilački faktor Dejtonskog sporazuma, a ono je glasilo – Kako, gde i od kada negde piše da imovina pripada centralnim vlastima a ne entitetima?

Ambasada u svom odgovoru navodi sledeće:

PREDSEDNK ODGOVORIO AMERIKANCIMA: Upitao američku ambasadu u BiH

 

– Kako je to pomoćnik državnog sekretara Džejms Obrajen naveo u svom govoru u februaru 2024. godine: ‘Postoji način da se razgovara o imovini tako što će se o tome govoriti u relevantnim institucijama. Ali je polazna tačka i dalje jasna: imovina pripada državi’ – poručili su iz Ambasade SAD-a u Sarajevu, koji su u svom odgovoru poslali i link sa tekstom govora O’ Brajena.

O’ Brajen je tada rekao da je 2001. godine BiH potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), koji je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BiH, a ne entitetima.

– Godine 2001. BiH je potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), kojeg je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala Bosni i Hercegovini, a ne entitetima – rekao je tada O’ Brajen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter