Izvor: Happy BSC
03.09.2021 u 11:00
0

NEČUVENO! Priština zabranila Petkoviću ulaz u južnu srpsku pokrajinu

Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da poseti južnu srpsku pokrajinu.

Direktor Petković je danas i sutra trebalo da boravi na prostoru Kosova i Metohije i obiđe nekoliko privrednih subjekata gde je država Srbija obezbedila nova radna mesta, kao i da poseti više socijalno ugroženih porodica i uruči pomoć, ali mu je iz Prištine to onemogućeno.

PROČITAJTE JOŠ: Ministar Vulin na sastanku u Policijskoj upravi Novi Sad

Više je nego jasno da je Priština i pre zvaničnog termina počela predizbornu kampanju, koja se po pravilu uvek prelama preko leđa srpskog naroda.

Ovo je treća po redu zabrana Prištine direktoru Kancelarije za KiM i glavnom srpskom pregovaraču u tehničkom dijalogu, a dolazi uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje u Briselu što dodatno pokazuje nespremnost Prištine da normalizuje odnose sa Beogradom.

Prethodno je Petkoviću onemogućeno da uruči pomoć poplavljenim domaćinstvima početkom godine i obiđe povređenog dečaka Luku Dimitrijevića iz Gračanice.

Reč je o flagrantnom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama zvaničnika. Ova zabrana i protivpravno ponašanje Prištine biće svakako tema predstojećih razgovora u

Briselu, posebno imajući u vidu da je poseta uredno i na vreme najavljena u skladu sa sporazumom.

PROČITAJTE JOŠ: ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nepredvidiva je situacija na Cetinju, očekujem provokacije!

Posebno je neosnovano „obrazloženje“; privremenih institucija da je razlog za zabranu posete polaganje kamena temeljca za novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici tokom prethodne posete, jer ne postoji način da iko zabrani zvaničnom Beogradu da pomaže svom narodu u južnoj pokrajini.

I prethodne dve posete bile su u znaku obeležavanja važnih datuma – godišnjice zločina u Starom Grackom i slave u Prilužju, i to pravo nam niko ne može oduzeti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter