Izvor:
27.09.2016 u 13:37
0

NEMAČKA: Država bi mogla da krivčno goni Fejsbuk, Tviter i Instagram

Nemačka vlada bi mogla da preduzme pravne mere protiv Fejsbuka i drugih društvenih mreža ako ne pojacaju borbu protiv govora mržnje ili "islamističkih terorističkih fantazija", izjavio je nemački ministar pravde Hajko Mas.

Mas je rekao da Fejsbuk, Tviter i Gugl uklanjaju nelegalni sadržaj sa interneta sve češće i brže, ali da je na tom polju potrebno još toga učiniti. Društvene mreže reaguju uglavnom na zahteve vladinih organizacija, ali privatne žalbe ne uzima dovoljno u obzir, kazao je Mas, preneo je Rojters.

"Od ukupnog nelegalnog sadržaja, koji su prijavili korisnici, Tviter briše oko jedan odsto, Jutjub samo 10 odsto, a Fejsbuk 46 odsto", rekao je Mas, ističući da je to premalo.Mas je najavio da će odlučiti o preduzimanju narednih koraka nakon što vlada završi u martu studiju o tom pitanju, dodajući da ne isključuje pravne mere. On, međutim, nije precizirao koje tačno mere bi mogle biti preduzete.

Tanjug
Foto: facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter