Izvor: Kurir
23.07.2024 u 15:51
0

NEMAČKOJ JE VEOMA STALO DA ŠOLC BUDE USPEŠAN: Oglasila se ambasada Srbije u Nemačkoj

Ambasada Srbije u Nemačkoj oglasila se na društvenim mrežama, odgovarajući na kritike povodom predstojećeg projekta iskopavanja litijuma koji je najavljen tokom posete kancelara Nemačke Olafa Šolca, koji je rekao da mu je veoma stalo da projekat bude uspešan i da posluži kao uzor drugim sličnim projektima u Evropi i svetu.

– Kao što je očekivano, javljaju se i javljaće se dušebrižnici iz Nemačke, tobož zabrinuti zbog mogućih posledica po Srbiju i njene stanovnike projekta iskopavanja litijuma, koji je najavljen prilikom nedavne posete kancelara Šolca Srbiji. Povodom tog projekta, koji jedino može i mora biti sproveden uz poštovanje najviših standarda zaštite životne sredine, možda je najbolje citirati samog kancelara Šolca, koji je rekao da je Nemačkoj veoma stalo da on bude uspešan i da posluži kao uzor drugim sličnim projektima u Evropi i svetu – rekli su iz ambasade Srbije u Nemačkoj.

HRVATSKI MEDIJI BRUJE: Vučić dogovorom sa EU u vezi sa litijumom ojačao status Srbije i prkosi neuvođenju sankcija Rusiji

– Široka rasprava, pre svega stručna, o tome kako sprovesti ovaj projekat uz najviše standarde i minimalne rizike, svakako je dobrodošla, te bismo u dobre namere i brigu „analitičara“ s početka teksta možda i poverovali, da već svima u Srbiji nije poznato da su njihova najveća briga ipak neka druga pitanja, poput nezavisnog i do zuba naoružanog Kosova* i oslabljene, još bolje nepostojeće suverene i nezavisne Srbije – rečeno je iz ambasade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter