Izvor: Kurir
24.07.2024 u 21:49
0

NIKADA NIJE DOVOLJNO I ZNAMO DA NIJE: Vučić se obratio javnosti s važnom porukom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u Srbiji putem Instagram profila "buducnostsrbijeav" sa važnim informacijama.

Naime, predsednik Srbije saopštio je da je po prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla 100.000 dinara.

DAČIĆ: Treba da se bavimo projektom Jadar na ekspertskom, a ne političkom nivou

– Poštovani građani Srbije, dobili smo podatke za maj mesec prosečne plate u Republici Srbiji u mnogim našim gradovima. Obraćamo se zato što prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla je 100.000 dinara. 855 evra je prosečna plata u našoj zemlji, a pre samo 10 godina bila je 330 evra.

– Nikada nije dovoljno i znamo da nije, ni dobro, ni onoliko koliko smo se nadali, koliko očekujemo, ali ovo pokazuje da se Srbija nalazi na odličnom putu. U Beogradu prosečna plata je 1.075 evra, u Novom Sadu 982 evra, u Nišu je 813 evra i približava se proseku Republike. Ono što je važno, u Boru je 1.025 evra. Tek toliko da vidite kako dobre investicije i vizionarska politika daju rezultate i kako danas i u siromašnijim gradovima do pre 10 godina može da se živi neuporedivo bolje.

 

– Mi ćemo pre kraja godine imati prosečne plate preko 900 evra, sledeće godine preko 1.000 evra. I time ćemo napraviti razliku, ogromnu istorijsku razliku u odnosu na period siromaštva, nezaposlenosti i propadanja.

– Ali, pred nama je težak put odgovornosti i ozbiljnosti. Moramo da radimo još više, moramo da radimo još napornije. Sad znamo da možemo, sad vidimo da možemo, sad vidimo da Srbija može da grabi krupnim koracima napred. I zato vas pozivam da radimo zajedno, da se ujedinimo za našu Srbiju i da ostvarimo sve ono što smo se dogovorili da ćemo zajednički da napravimo do 2027. godine, a to je prosečna plata 1.400 evra i prosečna penzija 650 evra. Veliki korak u napred, ali koji nas tera da radimo još više i da budemo još odgovorniji. Živela Srbija! – poručio je Vučić u snimku.

„Kad snovi postanu stvarnost…napred u budućnost“, stoji u objavi predsednika Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter