Izvor: Kurir
26.06.2024 u 07:13
0

NOVA RUNDA DANAS U BRISELU: Predsednik Vučić na dijalogu Beograda i Prištine

Borelj i Lajčak imaće odvojene sastanke sa liderima od 15, nakon čega će uslediti zajednički trojni sastanak

Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou, u kojem će učestvovati predsednik Aleksandar Vučić, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i evropski zvaničnici, održava se danas u Briselu pod pokroviteljstvom EU.

VUČIĆ SUTRA U BRISELU SA ZVANIČNICIMA EU: Važno za SRBIJU

U razgovorima će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, kao i posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Prema najavi iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), Borelj i Lajčak imaće odvojene sastanke sa liderima od 15, nakon čega će uslediti zajednički trojni sastanak.

Uoči i na kraju sastanaka u zgradi EEAS novinarima će se obratiti Borelj.

Iz Brisela najavljuju razgovor o svim hitnim pitanjima, ali predsednik Srbije nema velikih očekivanja – ne veruje u volju druge strane da formira Zajednicu srpskih opština.

Predsednik Vučić će se, tokom jednodnevne radne posete Briselu, odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter