Izvor: Tanjug
11.12.2022 u 20:10
0

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost predsednik poručuje: „Pred Srbima na KiM je teška noć!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike povodom situacije na Kosovu i Metohiji

Nakon sednice predsednik Vučić je izjavio da na terenu imamo tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Na terenu imamo tešku borbu za opstanak jednog naroda na svojim ognjištima, kosovska policija koja nema pravo da bude na severu, reč je o pokušaja završavanja sa srpskim problemom na KiM u kome učestvuju Aljbin Kurti, prištinske vlasti kao i dobar deo međunarodne zajednice koji se pravi da se ništa ne dešava“, istakao je Vučić.

„Događa se sve ono što smo najavili juče, prethodnih dana i prethodnih nedelja, najpre iz međunarodnog aspekta, u kojem imate bezbroj neistina, direktnih falsifikata, čak i ogoljenih laži onoga što se zbiva na terenu“, podvukao je predsednik Srbije.

On je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije.

„Važno je da pozovemo Albance i Srbe na očuvanje mira, pozivam Srbe da budu staloženi, mirni, da ne nasedaju na provakcije, nema potvrde da je došlo do napada na Euleks, napadi na Euleks i Kfor ne smeju da se događaju“, dodao je predsednik.

On je istakao da je pred Srbima na KiM teška noć.

„Danas je za mene najteži dan od kad sam predsednik, verovatno je ispred mene nateža noć, priterani smo uza zid, naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ni slučajno ne dira Kfor i Euleks, da pozivamo da puste nevinog čoveka. Pred Srbima na KiM je teška noć, moje je da budem sa njima, imamo uveravanja iz Kfora i Evrope da oni neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstarnata, nastavićemo da razgovaramo sa njima“, izjavio je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić dodao je da su preduzete odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine.

„Preduzeli smo odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine, izdao sam najvažnija naređenja, Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio, ponosan sam na naše vojnike i policajce, pre nego što dobiju bilo kakvo naređenje za podizanje borbene gotovosti, milion puta pre toga pokušaćemo da sačuvamo mir“, izjavio je Vučić.

Predsednik je dodao da je imao kontakte sa predastvnicima EU.

„Ceo dan sam imao kontakte sa predastvnicima EU, naš posao je da pokušamo da sačuvamo mir, general Mojsilović je razgovarao sa komandantom Kfora i dobio je uveravanja da Kfor neće dozvoliti ptoivpravni upad kosovske policije na sever pokrajine, ali da li će se to desiti, to niko ne može da kaže tačno“, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da Srbi moraju da veruju Kforu dok se ne dokaže drugačije.

„Srbi moraju da veruju Kforu dok se ne dokaže drugačije, mi ne idemo protiv Kfora ni Euleksa, mi samo hoćemo da sačuvamo naš narod“, zaključio je predsednik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter