Izvor: Kossev
02.10.2023 u 20:52
0

OGLASIO SE ADVOKAT SRBINA UHAPŠENOG NA JARINJU:Zvanično se ne povezuje sa Banjskom

Srbinu iz Zvečana koji je uhapšen na Jarinju određeno je 48-časovno zadržavanje koje ističe sutra, kada se očekuje da sud odluči o pritvoru.

L. J. zaustavljen je juče oko podneva na prelazu Jarinje, potvrdili su iz Kosovske policije . On je potom sproveden u južni deo Kosovske Mitrovice radi ispitivanja. Podsećamo, uhapšen je dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu Srbina Igora Mihailovića ubijenog u selu Banjska, a koji su sahranjen u Vrnjačkoj Banji, saopštila je Kancelarija za KiM,

EKSKLUZIVNO! PREDSEDNIK VUČIĆ u emisiji „ĆIRILICA“: VEČERAS u 21.00 na HAPPY TV!

U vezi sa ovim slučajem oglasili su se Srpska lista i Kancelarija za KiM, navodeći da je L. J. lišen slobode nakon što se sa sugrađanima uputio ka Vrnjačkoj Banji, da bi prisustvovao sahrani Srbina ubijenog u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj.

U međuvremenu je direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža, potvrdio da je ova osoba zvanično uhapšena, te da je policija upala na njegovo imanje i pronašla oružje i određenu količinu municije.

Advokat uhapšenog Srbina  Azdren Hodža, potvrdio je  da je njegovom klijentu određeno zadržavanje, a na teret mu se stavlja neovlašćeno posedovanje oružja.

Najavio da će najverovatnije sutra biti održano zasedanje suda s ciljem donošenja odluke o pritvoru.

„Zadržavanje i dalje traje, ono ističe sutra popodne. Tako da očekujemo da će sutra ujutru biti održana sednica o tome da li će se odrediti pritvor ili ne, odnosno mera bezbednosti, tokom postupka“, kazao je.

Kada je reč o navodima direktora Kosovske policije o tome da će biti istražena „moguća istorija sa napadom 24. septembra“, Hodža tvrdi da se njegov klijent „službeno“ ne povezuje sa prošlonedeljnim sukobom u Banjskoj.

„On je ispitivan za krivično delo neovlašćeno držanje oružja, tako piše u izjavi kada je zadržan, a tako piše i u dokumentu o zadržavanju“, kazao je.

Ipak, poručuje da ne zna „šta može proizaći iz svega toga“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter