Izvor: sputnikportal.rs
16.10.2022 u 19:56
0

OVA POSETA ĆE NAŠOJ SARADNJI DATI NOVI IMPULS: Ministarka Libije pozvala Srbiju da ponovo otvori ambasadu u Tripoliju!

Ministarka spoljnih poslova i međunarodne saradnje Libije Nedžla Mohamed el-Manguš pozvala je danas, tokom posete Beogradu, Srbiju da ponovo otvori ambasadu u Tripoliju.

– Libija se oporavlja, ide putem ponovnog uspostavljanja stabilnosti, mira i na tom putu dočekuje sa dobrodošlicom svaku podršku svojih prijatelja – izjavila je šef libijske diplomatije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

Ministarka Manguš je kazala da posetu Beogradu smatra istorijskom i da prisustvo u glavnom gradu Srbije predstavlja znak odlučnosti da okrenu novu stranu u odnosima dve zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Izrazila je zahvalnost vladi Srbije na podršci Vladi nacionalnog jedinstva Libije u njenom radu na uspostavljanju stabilnosti u Libiji.

Selaković je poručio da je Srbija voljna da razvija saradnju sa Libijom u oblastima koje su na obostranu korist.

– Uveren sam da će ova poseta našoj saradnji dati novi impuls i jednu novu svežinu i kvalitet naročito kada je u pitanju razvoj naše prijateljske i partnerske saradnje u svim oblastima od obostranog značaja – rekao je Selaković.

ZATVORENA AMBASADA SRBIJE U KIJEVU: Našim državljanima preporučeno da napuste Ukrajinu!

Kako je naveo, današnji susret sa libijskom ministarkom bio je veoma prijateljski, otvoren i konstruktivan, kao i da je na njemu potvrđena obostrana spremnost za intenziviranje prijateljskih odnosa Srbije i Libije na temelju višedecenijskog prijateljstva i partnerstva.

– Srbija je spremna i voljna da razvija saradnju na obostranu korist sa Libijom u oblastima kao što su poljoprivreda, zdravstvo, energetika, obrazovanje, odbrana, ali i sve one oblasti u kojoj je saradnja na obostranu korist.

Srbija poštuje suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet, kao i nacionalno jedinstvo Libije, rekao je Selaković i dodao da je tokom sastanka zamolio za više razumevanja kada je reč o poziciji Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter